Hoe creëer je een bohemian stijl in huis?

De bohemian woonstijl is een laid-back stijl met invloeden uit exotische landen en bijzondere unieke vondsten. Interieuritems met een bijzonder verhaal, heerlijk kleuren en materialen mixen en echt jezelf door middel van je interieur laten zien. Bij de bohemian woonstijl hoeft niet alles ‘binnen de lijntjes’ te zijn. In deze blog geven we je een aantal tips om je een beetje op weg te helpen.

Wat is bohemian?

Een bohemien refereert aan de praktijk van een onconventionele levensstijl, vaak in het gezelschap van gelijkgestemde mensen en met weinig permanente banden. Het staat dus voor een onbezorgd leven en vooral niet te burgerlijk. Dit gevoel van vrijheid en eigenheid is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Door deze stijl in je interieur toe te passen kom je thuis aardig in de buurt van dat gevoel.

Bohemian interieur

Bij deze stijl draait het vooral om de aankleding. Denk aan een mooi grafisch vloerkleed, rotan manden en textiel met felgekleurde prints, franjes en kralen. Een wandkleed is een typerend pronkstuk en de aztec-print mag niet ontbreken. Qua grote meubels kun je denken aan een rieten hangstoel. Ook een poef werkt goed voor een bohemian stijltje. Het woonmerk Hkliving heeft veel meubels in hun aanbod die perfect binnen de bohemian woonstijl passen. Zeker eens de moeite waard om naar te kijken! Maak het interieur verder persoonlijk met souvenirs van bijzondere reizen. Een old school surfplank, een buitenlands muziekinstrument of bijzondere klederdracht aan de muur: het kan en mag allemaal!

Natuurlijke materialen

De bohemian woonstijl zie je veel op Ibiza. Door de vakantiegangers die hier graag komen is deze stijl overgenomen en nu super populair in Nederland. Een leuke tip: ga eens naar Ibiza toe en laat je inspireren. Neem dit vervolgens mee naar huis. Natuurlijke materialen zijn een must in de bohemian woonstijl. Vooral rotan, riet en hout staan centraal in zowel meubels als accessoires: van een rotan bankje of spiegel tot een rieten bijzettafel of mand. Tip: hang eens een rieten mand aan de muur ter decoratie. Textiel is overal in een bohemian interieur terug te vinden. Van een tapijt op de grond en een wandkleed aan de muur tot een schapenvachtje over de stoel en kussens op de bank. Maak het plaatje compleet met tropische planten.

Kleurgebruik

Ga je voor het rustgevende bohemian sfeertje? Combineer dan een neutrale basiskleur met groene accenten. Planten zorgen al voor een groen tintje, maar accessoires met tropische prints mogen niet ontbreken. Of toon meer lef met een tropische print op de muur. Hiertegenover staat een uitgesproken bohemian stijl met veel kleur. Dit zie je vooral terug in drukke, kleurrijke prints. Dus geen zwart-wit vloerkleed – dat overigens wel perfect past bij een rustgevend sfeertje, maar juist een gekleurd aztec tapijt. Roze, oranje, turquoise en geel zijn kleuren die voor het vrolijke Ibiza-sfeertje zorgen.

Duurzame verlichting

Een ander belangrijk element in de bohemian woonstijl is: duurzaamheid. Iets moet een tweede leven kunnen lijden, of duurzaam zijn gemaakt. Veel mensen die volgens de bohemian stijl leven maken vaak hun meubels ook zelf met de hand. Echt vakmanschap dus. Tegenwoordig vinden wij dit allemaal ook veel belangrijker, we zijn meer bezig met de aarde en hier duurzaam mee omgaan. Duurzame verlichting is behoorlijk upcoming en past dus helemaal bij de bohemian woonstijl. Woononline biedt de collectie van het duurzame verlichtingsmerk Good&Mojo aan, hier vind je allerlei handgemaakt, duurzame lampen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten