Het zorgvuldig reinigen van leren meubels in huis: hoe pak je dat aan?

VL wonen

Wanneer je thuis een of meer leren meubels hebt staan, is het van belang om deze goed te onderhouden. Leer dat regelmatig goed schoongemaakt wordt, blijft namelijk veel langer mooi, zo valt te lezen op nagenoeg ieder huis en tuin blog. Leer is goed bestand tegen slijtage en een duurzaam materiaal, maar heeft zo nu en dan wel een goede schoonmaakbeurt nodig. Hoe kun je leren meubilair het beste schoonmaken?

 

Schoonmaken van leren spullen

Om te beginnen met het schoonhouden van leren tassen: deze zijn gevoelig voor vlekvorming, omdat tassen vaak op de grond gezet worden. Een hoop mensen kiezen voor het schoonmaken van lederen tassen met zeepsubstanties of een wasmiddel. Hierdoor loop je echter het risico dat er restjes zeep in het leer achterblijven, waardoor het leer uiteindelijk gaat barsten en scheurtjes gaat vertonen. Hoe maak je leren tassen wel slim schoon? Eenvoudig, door te zorgen dat je gedestilleerd water gebruikt. Meng hierbij één deel zeep of reinigingsmiddel met acht delen water tot een sopje. Spuit de substantie via een spuitfles op een doekje of sponsje en niet direct op het leer. Veeg de vlek rustig weg, waarbij je de leernerven volgt. Hierna moet je de tas goed laten drogen, eventueel aangevuld met een speciale vochtcrème voor leer.

 

Meubels van leer reinigen

Leren meubilair schoonmaken, vereist net als bij leren tassen een speciale aanpak. Begin met het goed stofzuigen van het lederen oppervlakte. Doe hierbij een zachte borstel op de stofzuigerkop, om het leer niet te beschadigen. Gebruik het zeepsopje met 1/8 deel zeep, zoals hierboven is beschreven, of een speciale leerreinigingsmiddel voor lederen meubels. Spuit dit op een microvezeldoekje of een zachte spons. Volgens de nerven in het stoel of bankleer. Neem na deze ronde het leer nogmaals af met een schoon doekje met alleen gedestilleerd water. Laat de bank hierna op een natuurlijk wijze droog worden (zonder deze in het zonlicht te zetten). Klaar is Kees!

https://www.businessinsiders.nl/lifestyle/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten