Het plaatsen van een alarmsysteem – Jablotron

Moet jouw woning of bedrijfspand worden beveiligd? Dan kun je besluiten om een alarmsysteem te laten plaatsen. Een Jablotron alarmsysteem kun je laten plaatsen door Slotencenter van Dooren in de Bilt. Het door dit bedrijf geplaatste alarmsysteem kan onder andere bediend worden via een bedieningspaneel, laptop of smartphone. Bij het inschakelen van het alarm kan het systeem communiceren met andere apparaten. Dat maakt het mogelijk om bij het inschakelen van het alarm bijvoorbeeld de verlichting automatisch uit of aan te laten gaan of het lager zetten van de thermostaat. Moeten er andere apparaten bediend worden, zoals bijvoorbeeld het rolluik of de sfeerverlichting? Dat kan heel eenvoudig gedaan worden via de app. Er is dus van alles mogelijk. Wie kiest voor een Jablotron alarmsysteem kiest dus eigenlijk voor meer dan een alarmsysteem. Het alarmsysteem geeft een alarmmelding aan maximaal 8 personen als er iets aan de hand is. Er kan een alarmmelding worden gegeven bij onder ander inbraak, brand, wateroverlast of bij verdachte bewegingen buiten.

 

Met een alarmsysteem is jouw woning of bedrijfspand goed beveiligd

Het laten aanbrengen van een Jablotron alarmsysteem is een uitstekende manier om jouw woning of bedrijfspand te beveiligen. Stel je hebt een alarmsysteem en er komt toch een inbreker binnen. Een alarmsirene, die ook buiten hoorbaar is, zal de inbreker dan wegjagen. Natuurlijk trekt het geluid van de sirene de aandacht van de omgeving. De inbreker wordt dus gezien of betrapt. Waarschijnlijk zal de inbreker er snel, en vaak zonder buit, vandoor gaan. Stel er wordt ingebroken en je bent zelf niet thuis. Dan kun je via het alarmsysteem op de hoogte worden gebracht. Dat wordt dan bijvoorbeeld gedaan via SMS, Wellicht heb je een alarmsysteem met beveiligingscamera’s laten installeren. Dan kun je de beelden van de inbraak direct op je smartphone bekijken.

 

Detecteren van onder ander rook, inbraak en beweging

Een Jablotron alarmsysteem kan niet alleen maar inbraak detecteren, maar ook bijvoorbeeld rook en beweging. Daarom kan het alarmsysteem voorzien worden van diverse detectoren, zoals infrarood detectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, schokdetectoren en PIR detectoren. Wordt er een draadloos apparaat gesaboteerd? Ook dan er door het alarmsysteem een alarmmelding worden gegeven.

 

Feit: inbrekers slaan de woning over

Een feit is dat inbrekers de woning overslaan wanneer ze zien dat er een alarmsysteem geïnstalleerd is. Ze willen echter geen aandacht van de omgeving trekken, of het nu overdag of ‘s-nachts is. Een alarmsysteem houdt inbrekers dus ook op afstand!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten