Het betalen van je droomhuis

VL wonen

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om een woning te kopen in plaats van huren. Dit is ook helemaal niet zo gek, want mensen houden ervan om bezittingen te hebben. Wanneer je een woning huurt ben je nog altijd niet de echte eigenaar van het huis. Echter wordt het kopen van een huis hierdoor ook als maar duurder en duurder. Als je kijkt naar de huizenprijzen van de afgelopen jaren, dan zie je hierin een enorme stijging. Wil jij ook een koophuis? Dan is het belangrijk dat je goed kijkt of je deze kan financieren. Het financieren van een woning kan worden gedaan door inbreng van eigen vermogen, een schenking van je ouders en/of het afsluiten van een hypotheek. In dit artikel vertel ik hier meer over.

Schenking van je ouders

Tegenwoordig zien we vaak dat ouders geld sparen voor hun kinderen. Het is dan ook mogelijk om dit gespaarde geld te gebruiken als schenking voor het kopen van een woning. Als ouder mag je tot €102.010 schenken voor het kopen van een huis. Het is wel belangrijk dat dit geld ook daadwerkelijk voor het huis wordt gebruikt. Een voordeel van het schenken van geld is dat er geen belasting over betaald hoeft te worden. Het is dus voor ouders een prima manier om geld aan hun kinderen te geven.

Eigen vermogen

Over het algemeen is het belangrijk dat je zelf al geld hebt gespaard wanneer je een woning gaat lenen. Hierdoor hoef je een minder hoge lening af te sluiten, waardoor je over het algemeen en stuk goedkoper uit zal zijn. Het grootste deel van de mensen kan niet genoeg sparen om een woning in één keer te betalen vanuit eigen geld, maar toch is het handig om alvast wat eigen geld te kunnen investeren.

Hypotheek

Het grootste gedeelte van de mensen moet een hypotheek afsluiten om een woning te kunnen financieren. Echter zijn er veel verschillende hypotheekverstrekkers in Nederland, waardoor je op zoek moet gaan naar de hypotheek die het beste bij je past. Over het algemeen moet je op zoek naar de aanbieder die de hypotheek met de laagste hypotheekrente voor je aanbiedt. Online kun je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken om erachter te komen welke het goedkoopste is. Hiernaast zijn er ook nog een paar trucjes die je zelf kan toepassen om een lagere hypotheekrente te krijgen. Zo is het belangrijk dat je gaat pronken over je salaris. Dit zorgt er namelijk voor dat de bank ziet dat je genoeg verdient om de lening terug te betalen. Dit maakt het risico wat ze nemen een stuk kleiner waardoor je vaak een lagere hypotheekrente aangeboden krijgt. Zoek je nog een hypotheek die bij jou past? Neem dan zeker een kijkje op https://www.hypotheek24.nl/!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten