VL Wonen
Woningen

Heeft u last van een stroomuitval?

Heeft u last van stroomuitval?
Volg deze stappen! Stroomuitval kan in elk huis gebeuren en u kunt er echt niets aan doen. Natuurlijk is het belangrijk om uw elektrische installatie vakkundig te onderhouden en verouderde apparatuur en bedrading tijdig te vervangen. Dit betekent echter niet dat stroomstoringen volledig kunnen worden geëlimineerd. Wanneer er een stroomstoring optreedt, wordt het huis onbereikbaar. Misschien kunt u dit probleem zo snel mogelijk oplossen en weer aan het werk gaan. Heel veel mensen weten niet goed hoe ze moeten handelen bij een stroomstoring. Hieronder staat een stappenplan die u kunt volgen. Mocht het niet lukken? Kunt u altijd contact opnemen met Elektricien Spijkenisse.
 

Doe het volgende in het geval van een stroomstoring: Stroomuitval kan in een handomdraai worden geëlimineerd.

Stap 1: Bepaal of de storing regionaal is

Veel mensen denken dat stroomuitval wordt veroorzaakt door defecten in apparaten of elektrische installaties. Dat kan natuurlijk, maar hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan ook een lokale stroomstoring zijn. In plaats van meteen allerlei aanpassingen aan je meterkast te doen, check je bij je buren of ze stroom hebben. Een andere manier om te controleren of het probleem gelokaliseerd is, is door ’s avonds of’ s nachts naar straatverlichting te kijken. Als uw straatverlichting niet werkt, is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een plaatselijke storing.
Wanneer het een regionale fout betreft, bent u genoodzaakt om contact met uw energieleverancier op te nemen. Een elektrische probleem zelf oplossen is levensgevaarlijk.

Stap 2: Controleer uw meterkast

Als het huis van je buren elektriciteit heeft en de straatverlichting brandt, is de kans groot dat het probleem ergens in je huis zit. In veel gevallen kunt u dit zelf bepalen. Kijk hiervoor in uw meterkast. Als u een oude zekeringkast over heeft, kunt u vaak een gesprongen zekering of een gesprongen zekering probleem herkennen. In modernere huizen worden de schakelaars van verkoopautomaten vaak geactiveerd tijdens stroomuitval. Vervang stekker of zekering in zekeringkast of schakelaar in moderne groepenkast. Gaat de zekering er meteen door of gaat de schakelaar weer om, dan is het een rommeltje in huis.

Stap 3: Welk apparaat veroorzaakt het probleem

Als je weet dat de storing wordt veroorzaakt door elektrische apparatuur in je huis, is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Maar waar begin je in vredesnaam te zoeken, dat is meestal vrij eenvoudig vast te stellen, aangezien er per groep of machine een beperkt aantal kamers of apparaten is aangesloten. Koppel vervolgens alle apparaten in die kamer los en sluit nieuwe apparaten of schakelaars aan.

Stap 4: plaats de connectoren opnieuw

Schakel eerst het apparaat in om te controleren welk apparaat 

de interferentie veroorzaakt. Zijn er nu problemen? Ten tweede wordt de black-out eigenlijk veroorzaakt door defecte elektrische apparatuur in de betreffende ruimte.
U dient ieder apparaat een voor een voorzichtig opnieuw aan te sluiten. Wordt het aansluiten van een apparaat op de netstroom onderbroken? Dan kun je zien dat dit apparaat de oorzaak is van de stroomstoring.

Stap 5: Een andere oorzaak

Als de stroomstoring niet wordt veroorzaakt door kortsluiting in een van je huishoudelijke apparaten, heb je mogelijk een ander probleem. Dan kan er bijvoorbeeld een storing zijn in de elektrische installatie. Raadpleeg in dergelijke gevallen een elektricien. Knoei niet zelf met elektrische apparatuur. Het vergroot alleen maar de schade. Als u de stroomstoring niet zelf kunt verhelpen, kan een elektricien u helpen. Schakelt u een elektricien in, dan weet u zeker dat de stroomstoring direct wordt verholpen.

 

https://elektricien-spijkenisse.nl/