Reistips voor een avontuurlijke vakantie

Een avontuurlijke vakantie: de een vindt het helemaal tof, terwijl de ander juist alleen maar op vakantie gaat om dagenlang op het strand te liggen. Hoor je bij die laatste groep? Lees dan vooral niet verder. Ben je iemand die juist wel van een avontuurlijke vakantie houdt? Dan is het belangrijk dat je verder leest, want in deze blog geven we je allemaal reistips voor een avontuurlijke vakantie. Lees snel verder! 

Survivallen 

Laten we starten met één van de meest populaire tripjes van de afgelopen jaren, namelijk survivallen. Het is hierbij wel belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Wordt het je eerste survival-tripje? Dan raden wij het aan om een bushcraft cursus te volgen. Met zo’n cursus ga je in een kleine groep op reis en leer je het survivallen van A tot Z. Genoeg ervaring opgebouwd? Dan kan je alleen op pad! 

Reis alleen 

Er is niets zo avontuurlijks en levensverrijkend als alleen op reis gaan. Wanneer je jezelf even losmaakt van alles waarmee je je van buitenaf identificeert (werk, familie, relaties, gewoontes), dan ontstaat er een vuur in jezelf waarin je je helemaal thuis gaat voelen. Reizen is niet vluchten, maar juist thuiskomen. 

Relocation camper trip

Een avontuurlijke manier om goedkoop maar bijzonder op vakantie te gaan is met een verhuisreis. Deze worden ook wel drop-off campers en relocation cruises genoemd. Drop-off campers zijn vooral populair in de VS en Australië. Het principe van het inleveren van een camper is dat je hem van de fabriek naar het verhuurpunt brengt en vice versa. Zo rijd je bijna gratis door het land in een spiksplinternieuwe camper! De kosten die u maakt, zijn afhankelijk van hoe lang u erover doet om uw route af te leggen. Camperverhuur begint meestal bij € 0 en loopt op als u uw camper een paar weken wilt gebruiken. Dus het is allemaal aan jou!

Hiken

Reizen met alles wat je nodig hebt in een backpack geeft toch wel echt een ultiem gevoel van vrijheid. Combineer dit met een wandelroute die je door de mooiste natuurgebieden, bergen en parken leidt. Wereldwijd zijn er ontzettend mooie trails die je in een paar dagen/weken kunt lopen. Voor iedereen is er wel een geschikte hike te vinden, met een passende moeilijkheidsgraad. Wandel je liever niet met bagage? Er zijn ook genoeg meerdaagse trekkingen te vinden waar je bagage voor je vervoerd wordt. In de meeste gevallen loop je op deze manier van berghut naar berghut. Hoe tof is dat?

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten