VL Wonen
Woningen

Hoe sluit je een aardedraad aan?

Hoe sluit je een aardedraad aan?

De aardingskabel: hoe werkt het?
Wilt u een massakabel aansluiten zonder direct een elektricien te bellen, dan heeft een aardleiding niet ingewikkeld te zijn. Over het algemeen lijkt dit proces tot op zekere hoogte op het aansluiten van de elektriciteit in uw huis, maar er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden voordat u begint. lopen, enz. Bezoek deze pagina voor meer informatie over de relatie tussen de twee aardedraad.

Wat is de definitie van een aardedraad?
Zoals de naam al doet vermoeden, is de grondkabel voor de verbinding van bijvoorbeeld lampen en tuinstopcontacten. De aardedraad heeft een dikkere mantel dan de stroomdraden die rond je huis lopen. Zo is de aardedraad beter bestand tegen bijvoorbeeld grondvocht en vorst. De IP-code laat u de vochtbestendigheid van de aardingskabel weten. Een IP-code bestaat regelmatig uit twee cijfers. Volgens de fabrikant geeft het eerste cijfer van de productcode de mate van stofbestendigheid aan en het tweede cijfer de mate van waterbestendigheid.

Een stappenplan voor het aansluiten van de aardedraad
Voordat u aardlekschakelaars gaat aansluiten, is het belangrijk om de juiste configuratie en benodigdheden in huis te hebben. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw gereedschap isoleert om ongelukken te voorkomen. De aardingskabel moet ook geschikt zijn voor het gebruik. De vermelde IP-code speelt een afzonderlijke rol.

Stap 1: Schakel de meterkast uit voordat u begint met het leggen van de aarddraad.

Stap 2: Sluit de aardedraad aan zonder deze te begraven. Bij deze test is het doel om erachter te komen of de aardingsdraad niet goed werkt of dat er een ander probleem mee is.

Stap 3: Graaf een geul van minimaal 50 cm diep in uw tuin. Voorkomt doorgang van de aarddraad bij het boren. We raden aan om de kabel in te bedden tot een diepte van 55-60 centimeter.

Stap 4: Sleep de aardedraad naar de plek waar je het stopcontact of het lichtpunt wilt aansluiten en de sleuf sluiten.

Stap 5: Verdicht de grond over de aardingsdraad en ga door met optillen als dat nodig is.

Hulp van Elektricien Oosterhout
Wilt u meer weten over het leggen van een aardleiding in uw tuin of heeft u professionele hulp nodig, neem dan in beide gevallen contact op met een Purmerendse elektricien. Dit helpt bij elektrische aansluitingen in de tuin. Het is een lastige klus die met precisie moet worden uitgevoerd om kortsluiting te voorkomen. Ook als uw bestaande aardleiding het geeft, kunt u rekenen op een Elektricien Oosterhout.

https://elektricien-oosterhout.nl/