Hardhout bij huis

VL wonen

Houteigenschappen van hardhout en ceder Hardhout is een natuurlijk product. Net zoals niemand dezelfde vingerafdruk heeft, zijn er geen twee borden gevonden die 100% identiek zijn. Elke hardhoutsoort heeft unieke eigenschappen. Houtproducten, houtleven. Dit geeft het hout zijn natuurlijke charme. Het is belangrijk om de rol van specifieke houtsoorten in de praktijk te kennen.

Algemeen hardhout Bij hardhout komt onder invloed van het weer (regen) een bruinrood natuurlijk sap vrij. Hierdoor kan het hout gaan bloeden. Wanneer u hout wilt opslaan, plaatst u er een zeildoek onder zodat er geen houtsap in uw stenen terras kan sijpelen. Leg nooit nat hardhout op geïmpregneerd hout: door het uitlopen van het hout ontstaan ​​er onuitwisbare vlekken. Hiermee moet ook rekening worden gehouden bij het hanteren van gevoelige materialen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor schade veroorzaakt door doorbloeden van hardhout. Pijnboomgaten verschijnen in hardhout: vergelijkbaar met wormgaten. De insecten die deze situatie veroorzaken, hebben in ons klimaat geen overlevingskans. Daarom zijn deze losse gaten onschadelijk en hebben ze geen invloed op kwaliteit of levensduur. Hardhout vertoont watervlekken. Dit komt door het uitlogen van natuurlijke kleurstoffen in het hout. Het verdwijnt meestal na het douchen.

Angelim Vemelio Het is een prachtige donkerbruine houtsoort uit Zuid-Amerika. Het is erg duurzaam (categorie 1) en is veel steiler dan de bekende azobe. Zeer geschikt voor schuttingpalen, damwanden en doek. Het is veel duurder dan Azobe. Het hout geeft een uitgesproken geur af, vooral als het vers is. Toen rook het naar een natte hond. Bij gebruik in grote hoeveelheden is de geur duidelijk. Daarom is het niet geschikt voor onmiddellijke decoratie. Het hout geeft een roodbruine kleurstof af

https://www.vanmeekereninfra.nl/hardhout/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten