VL Wonen
Image default
Koken eten en drinken

Goede koffie in huis

Het verschil tussen verschillende koffiemachines is erg groot. De keuze van de machine en de koffiebonen maakt de kwaliteit van je uiteindelijke kopje koffie. Houd je van cappuccino’s, flat whites, americano’s of juist een espresso? Ben je een fijnproever of gaat het je om de cafeïne?

Hoe kies je nou de juiste machine die past bij jouw leefwijze? Ben je veel van huis? Of werk je veel vanuit huis? Voor elke leefwijze bestaat de perfecte koffiemachine! 

Volautomaat koffiemachine

Als je veel reist en vroeg in de ochtend moet vertrekken, is een volautomaat koffiemachine erg fijn. Na één druk op de knop staat je favoriete kopje koffie voor je klaar. Bij een volautomaat wordt de koffie voor je gemalen, de melk voor je opgestoomd en de juiste hoeveelheden voor je ingesteld. Let wel op dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt en de koffiebonen niet te lang in de machine laat zitten. Het bonenreservoir kan erg groot zijn, waardoor bonen lang in de warme machine blijven zitten. De kwaliteit van je koffie gaat dan erg snel achteruit.

Halfautomaat koffiemachine

Een halfautomaat koffiemachine heeft wel alle voorgeprogrammeerde knopjes voor de soorten koffie, maar zet niet na één druk op de knop een cappuccino. Bij een halfautomaat zul je zelf je kopje koffie nog af moeten maken. Ook malen sommige halfautomaten de koffie niet zelf. Hier heb je dan een aparte maler voor nodig. Bekijk bij een halfautomaat dus goed waar je behoefte ligt. Heb je niet veel ruimte in je keuken? Kies dan voor een halfautomaat met een bonenreservoir. Wil je de maling van je koffiebonen tot in detail kunnen bepalen? Kies dan voor een externe bonenmaler en espressomachine.

Manuele koffiemachine

Een manuale koffiemachine zegt het eigenlijk al; je zult zelf je koffie moeten malen, melk opstomen en de watertoevoer bepalen. Het grote voordeel van een manuele koffiemachine is dat je zelf heel veel kunt spelen met de smaak van je kopje koffie. Echter, je bent ook erg lang bezig. Een manuele koffiemachine heeft veel onderhoud nodig en neemt veel tijd in beslag. Heb je een druk bestaan, maar houd je van ambachtelijke koffie? Kies dan voor een halfautomaat koffiemachine. 

Alles over koffie leren

Wil je koffie kunnen zetten als een professionele barista? LeRine Barista Academy biedt barista workshops aan voor alle koffieliefhebbers. Je leert alles over koffie, het instellen van de koffiemachine en de perfecte espresso te zetten. Weet je niet zeker voor welke koffiemachine je moet kiezen? Neem dan ook vrijblijvend contact op met de barista’s van LeRine.

 

Gerelateerde artikelen

Gezonde leefstijl opbouwen? Zo simpel is dat

Betonnen aanrechtbladen domineren het beeld op Pinterest

10 gerechten die u in minuten in een magnetron kunt bereiden