EPMD dakbedekking

VL wonen

Je platte dak beleggen met EPDM dakbedekking is een prima keuze, want EPDM is gemaakt van een topkwaliteit elastisch, synthetisch rubber. Het materiaal bestaat uit polymeer en propeen, een mooi soepel materiaal dat eenvoudig te gebruiken is en je dak jarenlang optimaal beschermd tegen weersinvloeden. Te koop in diverse breedtematen, waardoor garages en schuren vaak uit een stuk gelegd kunnen worden. Ideaal, want hoe minder naden, hoe minder kans je hebt, dat er in de loop der jaren lekkages ontstaan. 

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is niet voor niets erg populair, want dakbedekking gemaakt van EPDM, heeft grote voordelen ten opzichte van andere dakbedekking. EPDM is UV bestendig, trotseert hoge- en lage temperaturen, zware regenval en herfststormen voor zeker 50 (!) jaar. Een duurzaam, milieuvriendelijk product dus. En tijd- een kostenbesparend, want jij hebt een halve eeuw geen omkijken naar je dak. Regelmatig je dak controleren is natuurlijk wel belangrijk, maar eventuele kleine reparaties zijn zo gedaan en houden je dakbedekking in goede conditie. Een ander belangrijk voordeel is, dat EPDM dakbedekking gegarandeerd vliegvuurbestendig is (voldoet aan Broof t1 kwalificatie), waardoor je beschermd bent tegen rondvliegend vuur als er een brand in de omgeving is. De kans dat een brand overslaat naar jouw schuur of garage is daardoor minimaal. 

EPDM dakbedekking eenvoudig zelf leggen

EPDM kun je eenvoudig zelf leggen, maar bereid je voor en gebruik de juiste lijm (dubbelzijdig insmeren, dus dubbele hoeveelheid bestellen). Reken uit hoeveel EPDM je nodig hebt. Vervolgens koop je EPDM op de rol. Rol het over het dak en snij de vorm uit. Vervolgens kun je dubbelzijdig gaan lijmen, dus dak en EPDM zorgvuldig insmeren. Lees voor je begint de lijmgebruiksaanwijzing door, want een goede voorbereiding is het halve werk.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten