Eiken vloer? Goede keuze!

VL wonen

Bij een houten vloer wordt er al snel gedacht aan een eiken vloer. Logisch, want een eiken vloer is in Nederland een van de meest populaire houten vloeren! Dat komt vooral doordat je ontzettend veel kanten op kunt met een eiken vloer wat betreft kleur, patroon en plankbreedte. Bovendien is een eiken vloer relatief goedkoop de verkrijgen, het is al bijna de helft van de prijs van een brown maple vloer. Ook kan er goed gevarieerd worden met de opbouw van de vloer als je eik gebruikt als houtsoort. Een eiken lamelparket is een soort eiken vloer waarbij de vloer bestaat uit een houten toplaag en een onderlaag van multiplex. Deze eiken vloer heet ook wel eiken multiplank. Ga naar de website www.baxhouthandel.com voor meer informatie.

Verschillende soorten eiken vloeren

Een eiken vloer kan, zoals eerder is gezegd, in vrij veel varianten voorkomen. Hier worden er een aantal varianten beschreven. De gerookte eiken vloer ziet er vrij donker uit, met enkele lichte strepen tussendoor. De kleuren gradiënt is onregelmatig en geeft een ambachtelijke uitstraling aan de woning. De eiken vloer oase mist daarentegen is wat netter afgewerkt, met een regelmatige lichtbruine kleur die het geheel ook diezelfde nette uitstraling geeft. De eiken houten vloer light antique heeft een mooie roestbruine kleur die het hele huis een mooie warme uitstraling geeft. Hetzelfde geldt voor de gecarboniseerde eiken vloer, maar hier is de kleuren gradiënt wederom onregelmatiger, zoals de gerookte eiken vloer. Ook is de gecarboniseerde eiken vloer een donkerdere roestbruin dan de licht antieke eiken vloer.

Matte eiken vloeren

Er zijn ook eiken vloeren die een mattere kleur en rustigere uitstraling hebben. Eiken houten blok vloeren zijn hier een voorbeeld van. De kleur is bruin grijs, en de planken zijn in een blokpatroon van twee lange planken overkapt door een horizontale korte plank gelegd. De soft smoke eiken vloer lijkt hierop, maar heeft een zachtere uitstraling en een ander patroon. De gerookte breed eiken vloer heeft ook matte kleuren, maar een onregelmatige kleuren gradiënt voor die ambachtelijke uitstraling. Als laatste de eiken visgraat vloer, waarvan de planken in een visgraatpatroon zijn gelegd en een kleur die meer naar het bruin leunt dan het grijze, maar wel mat blijft.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten