Een nieuwe keuken: zelf doen of laten doen?

VL wonen

Een nieuwe keuken, er is altijd de optie om hem door de keukenwinkel, een handige buurman of een gespecialiseerd keukenmontage bedrijf te laten plaatsen. Makkelijk en zonder zorgen een nieuwe keuken! Maar ben je zelf technisch, dan kan je ook proberen om zelf een keuken te plaatsen. Dit artikel van TBKM gaat in op de voordelen en nadelen van het zelf plaatsen van een keuken en het uitbesteden van keukenmontage.

Een keuken kiezen

De eerste stap is het uitkiezen van een keuken die aan al jouw wensen voldoet. Er is keuze genoeg: van een moderne stijl, tot klassiek, Italiaans of landelijk. Er zijn dit jaar enkele nieuwe en mooie trendkeukens. Zo is dit jaar Monochroom een trend. Dit houdt in dat de basis één tint is.Een andere trend is de woonkeuken, een keuken waar de woonkamer en keuken samenkomen.

Er zijn honderden keuzes te maken bij het uitzoeken van een keuken. Degene die je in showrooms zien zijn vaak leuk, maar voldoen nét niet aan je verwachtingen. Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om het een en ander aan te passen. Voor dit probleem zijn er enkele sites en bedrijven die je hier graag bij helpen maar dit kun je ook zelf, neem een voorbeeld aan de 3d ontwerppagina op de website van Ikea. Hier kan je eenvoudig je eigen droomkeuken samenstellen en visualiseren met alle afmetingen. 

Zelf een keuken plaatsen

Zelf een keuken plaatsen kan een mooie uitdaging zijn en het is tevens een mooie manier om geld te besparen. Houdt er wel rekening mee om er genoeg tijd voor uit te trekken, een keuken plaatsen is een tijdrovende klus. Een ander voordeel is dat je keuken precies kan inrichten hoe jij wilt. En natuurlijk het trotse gevoel als de keuken eenmaal geïnstalleerd is….

Een keuken laten plaatsen

Je kan er ook voor kiezen om een keuken te laten plaatsen. De meeste mensen kiezen voor deze optie en dat heeft verschillende redenen. Allereerst zit bij sommige keukenboeren de prijs van montage al in de verkoopprijs verwerkt. Het is dan ook niet meer dan logisch om hier gebruik van te maken. Een andere reden om je keuken te laten plaatsen is ontzorging en tijdbesparing. De laatste reden om een keuken te laten plaatsen: je weet zeker dat het goed gebeurt. Een keukenmonteur doet het immers dagelijks, beschikt over de juiste gereedschappen en heeft de benodigde kennis.

https://www.tbkm.eu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten