Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging?

VL wonen

Het kopen en het bezichtigen van een woning kan best nog eens lastig zijn. Dat is natuurlijk ook logisch, je doet dit meestal namelijk maar een aantal keer in je leven. Het is dus altijd handig om de hulp te krijgen van een goede makelaar. TREC Housing uit Den Haag is hiervoor geschikt, maar je kunt jezelf ook goed voorbereiden. Wij willen je hier graag bij helpen en hebben daarom de bezichtiging checklist van 2020 voor je opgesteld. Zo weet je precies waar je op moet letten op het moment dat je een woning gaat bezichtigen!

Achtergrondinformatie over de verkoper

Het is altijd handig om te weten waarom iemand zijn woning wil verkopen. Hier kun je misschien wel waardevolle informatie uithalen die je later kunt gebruiken tijdens de onderhandelingen. Ook is het goed om te weten hoelang de woning al te koop staat. Als dit al een behoorlijke tijd is, is de kans groot dat het bedrag nog wel een stuk omlaag kan. Probeer dus zoveel mogelijk achtergrondinformatie te achterhalen. 

De staat van de woning

Een van de belangrijkste dingen om te weten is de staat van de woning. Wanneer de woning slecht onderhouden is of er allerlei dingen mis zijn, wil je dit natuurlijk weten. Anders kan het nog wel eens voorkomen dat je later allerlei kosten hebt voor achterstallig onderhoud en reparaties. Als je zelf niet goed weet waar je op moet letten, kun je de hulp inschakelen van een specialist. 

Plan van de gemeente

Wat ook handig is om te weten, is de planning van de gemeente. Misschien wordt er wel een grote flat gebouwd in de komende jaren naast je woning waar je veel last van krijgt. Dit zou natuurlijk nadelig zijn. Maar het kan ook positief uitpakken. Verdiep je hier dus goed aan zodat je exact weet waar je aan toe bent. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten