Een huis verkopen met restschuld

Wil jij graag je huis verkopen? Maar zit je met restschuld en wil je daar graag van af? In deze blog wordt er wat meer verteld over een huis verkopen met restschuld

Wat houdt restschuld in?

Restschuld betekent dat de hypotheekschuld van jouw huidige huis hoger is dan de waarden van het huis. Het is daarom ook belangrijk/verstandig dat wanneer jij een hypotheek afsluit dat je ervoor zorgt dat je die ook zo snel mogelijk weer afbetaald. Het afbetalen kan op langere termijn. Hierdoor kun je een huis verkopen zonder restschuld en hou je ook nog wat geld over aan de verkoop. Het is een anders verhaal wanneer je je huis verkoopt met restschuld. Dat geld kun je dan wellicht weer in het nieuwe huis steken. 

Hoe kun je de restschuld berekenen?

Ga jij je huis verkopen en weet je dat je nog restschuld overhoudt? Wil je graag weten hoe je dit bedrag precies moet uitrekenen? Je rekent het exacte bedrag als volgt uit: de verkoopprijs oude woning – de verkoopkosten van diezelfde woning – de eigenwoningschuld. Je kunt er ook voor kiezen om dit bedrag in één keer af te lossen zodat je geen restschuld meer hebt. Ook kun je de bank vragen om hulp bij de financiering van de restschuld. Zij komen dan met een overzicht en weet jij precies wat je nog moet betalen en hoe jij in jouw situatie dit het beste kan aanpakken. Ook is het geen probleem om je huis te verkopen met restschuld zolang je maar een plan hebt om het bedrag af te gaan lossen.

 

https://woninginvesteerdersnetwerk.nl/huis-verkopen-met-restschuld/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten