Een huis kopen als je een BKR-registratie hebt

Misschien heb je wel eens gehoord dat je geen hypotheek zou kunnen krijgen als je een BKR-registratie op je naam hebt staan. Gelukkig is dat niet waar. Als je al een of meer leningen hebt lopen en misschien zelfs wel eens een betalingsachterstand hebt gehad, dan is het misschien iets lastiger om een hypotheek te krijgen. Een hypotheek met BKR is echter zeker wel mogelijk als je het op de juiste manier aanpakt.

Verschillende BKR-coderingen

Een BKR-registratie krijg je als je een lening afsluit of bijvoorbeeld ook als je een telefoonabonnement afsluit voor je mobiele telefoon waarbij je het dure toestel maandelijks afbetaalt. Die registratie hoeft geen probleem te zijn. Er is namelijk een onderscheid naar positieve en negatieve coderingen. Heb je wel een lening maar hou je je altijd keurig aan de betalingsafspraken, dan heb je een positieve codering. Dit heeft hooguit invloed op de hoogte van het bedrag dat je maximaal kan lenen voor je huis. Betaal je niet op tijd, dan kun je een negatieve registratie krijgen. In dat geval wordt het al lastiger om precies de hypotheek te krijgen die je wilt.

Negatieve BKR-registratie en de mogelijkheden

Wil je een huis kopen met BKR dan kun je bijvoorbeeld bij BKRhypotheek terecht. Het is dan ten eerste van belang om te weten wat voor codering je precies hebt. Dit kun je opvragen bij het BKR. Vervolgens vul je een korte test in en dan zie je meteen of er mogelijkheden zijn. Zijn die mogelijkheden er, dan kun je met een hypotheekadviseur gaan bespreken wat je kunt lenen en bij welke bank je terechtkunt. Niet alle banken verstrekken hypotheken aan mensen met een BKR-registratie, dus het is van belang om een hypotheekadviseur te kiezen die daar ruime ervaring mee heeft. Zo kun jij binnenkort toch naar je droomhuis verhuizen!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten