Ik ga op kamers en neem mee…

Het kan soms best spannend zijn on op kamers te gaan: Je gaat naar een nieuwe stad en andere school met mensen die je waarschijnlijk niet kent. Toch is het voor de meeste mensen de leukste tijd van hun leven. Eindelijk heb je de vrijheid om te doen wat je wilt, te eten wanneer je er zin in hebt en niemand die aan je hoofd zeurt als je je kamer niet hebt opgeruimd. Als je op jezelf gaat wonen kom je er waarschijnlijk vanzelf achter waarom je moeder altijd zei dat je je kamer moest opruimen. Zeker omdat het nu niet meer alleen je slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook je studiekamer is. Hieronder staan twee essentiële tips waardoor je kamer gezellig, huiselijk en opgeruimd is.

Ordening is key

Het is belangrijk km je kamer geordend en netjes te houden, aangezien je erin slaapt, studeert en leeft. Investeer daarom in spullen als kastjes, opbergruimtes, een kapstok, schoenenrekje etc. De meeste mensen vergeten de kapstok en het schoenenrekje omdat deze 2 dingen op het eerste oog niet zo belangrijk lijken. Echter, een kapstok zorgt ervoor dat je jassen, truien en vesten niet overal door je kamer slingeren. Zoals de meeste thuiswonenden wel weten, zorgen kleren vaak voor de meeste rotzooi. Schoenen idem dito, als je een schoenenrekje hebt zul je eerder je schoenen uitdoen als je je kamer binnenloopt. Daardoor wordt de vloer minder snel vies en hoef je dus ook minder vaak te dweilen en te stofzuigen.

Decoratie

Het is belangrijk om je thuis te voelen in je nieuwe kamer. Zorg er dus voor dat je het ook gezellig aankleedt. Vrouwen doen dit over het algemeen meer uit zichzelf dan mannen, omdat zij hier ogenschijnlijk meer waarde aan hechten. Maar geloof mij, ook mannen hebben behoefte aan een gezellige kamer en willen niet het idee hebben dat ze in een betonnen gevangeniskamer zitten. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn of veel geld te kosten om je kamer gezellig te maken. Een paar planten, hier en daar een schilderij of poster, een kastje met wat prul aan de muur en een paar kaarsen is alles wat je nodig hebt om je kamer betonnen hok om te toveren in een gezellige leefruimte.

http://livinginharmony.nl/blog-kapstok/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten