Wat kan een tandarts in Apeldoorn doen aan een slechte adem?

Hoe voorkom je een blijvende slechte adem?

Een blijvende slechte adem kun je voorkomen door regelmatig een bezoek te brengen aan een tandarts in Apeldoorn. Je tandarts controleert dan jouw gebit en geeft je tips, bijvoorbeeld wat de juiste manier van flossen en stoken is. Door goed je gebit te verzorgen, zorg je ervoor dat de mondhygiëne weer op peil is. Dit kan helpen om een slechte adem te voorkomen of hier vanaf te komen.

Halitose

Als je na het tandenpoetsen nog steeds een slechte adem hebt, spreken we van een blijvende slechte adem. In vaktermen heet dit halitose. Wanneer je last hebt van een blijvende slechte adem, maakt dit je onzeker en in je mond voelt het niet fris aan. Dit kan ertoe leiden dat je gesprekken gaat vermijden of zoveel mogelijk je mond dichthoudt, om mensen maar niet te belasten met jouw slechte adem.

Mogelijke oorzaken

De oorzaak van een slechte adem is meestal terug te vinden in de mond. Mogelijke oorzaken kunnen zijn: tandvleesontsteking, slechte bacteriën in de mond of tong en speekseluitdroging. Een slechte adem kan ook ontstaan door een medische aandoening, denk aan ontstoken amandelen, keelontsteking, ontstoken bijholtes, suikerziekte, luchtweginfectie of maagdarmaandoeningen. Feit is dat een slechte adem niet zomaar uit jouw mond komt. Er is altijd een achterliggende oorzaak en je kan er dus altijd iets aan doen.

Goede gebitsverzorging

Om een blijvende slechte adem te voorkomen of minder erg te maken moet je slechts één ding doen: de tijd nemen voor goede gebitsverzorging. Dus dat betekent: twee keer per dag je tanden én tong poetsen (twee minuten per keer en het liefst met een elektrische tandenborstel), veel water drinken en goed flossen en stoken.

Plan een bezoek aan jouw tandarts in Apeldoorn

Heb jij last van een slechte adem of wil je een blijvende slechte adem voorkomen? Neem dan contact op met jouw tandarts in Apeldoorn en laat je gebit nakijken.

https://www.spto.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten