Een dekbed of een dekbedovertrek?

VL wonen

Een dekbed of een dekbedovertrek?

Soms is het nogal onduidelijk wat het verschil is tussen een dekbed en een dekbedovertrek. Veel mensen denken dat het gelijk is aan elkaar. Toch zit er een verschil tussen de twee. Een dekbed is er voor om je warm te houden in de nacht. Deze is dan ook gevuld met dons of met wol, het is maar net waar je voorkeur ligt. Een dekbedovertrek is het gedeelte wat je over het dekbed heen doet. Deze kun je dan ook leuk combineren met de kleuren in je slaapkamer. Wil je meer weten over de soorten dekbedovertrekken? In deze blog vertellen we alles wat je moet weten over dekbedovertrekken!

 

Diverse soorten dekbedovertrekken

Wanneer je op zoek bent naar een mooie dekbedovertrek, kom je erachter dat ze van veel diverse materialen zijn gemaakt. Wij hebben de meest gebruikte voor je in een overzicht gezet!

ü  Katoen, dit materiaal is erg zacht en soepel. Daarnaast absorbeert het goed vocht.

ü  Katoensatijn, dit materiaal is erg huidvriendelijk, luchtdoorlatend en is ook erg goed in het opnemen van vocht. Bovendien hoef je deze dekbedovertrek niet te strijken omdat het vrijwel kreukelvrij uit de was komt!

ü  Flanel. Deze stof is erg zacht en past zich meteen aan de lichaamstemperatuur aan, waardoor het meteen warm aanvoelt.

ü  Jersey. Dit materiaal is rekbaarder dan een geweven stof, hierdoor kun je je bed gemakkelijk opmaken. Ook voelt een Jersey dekbedovertrek warmen dan een dekbedovertrek van katoen.

ü  Linnen. Deze stof is supersterk en gaat erg lang mee, vandaar dat dit een duurzame stof wordt genoemd.

Ook zijn ze er te vinden in verschillende maten. Bekijk dus goed hoe groot je dekbed is, want het zou zonde zijn als je met een te grote of een te kleine dekbedovertrek thuiskomt!

 

Dekbedovertrekken van Dekbedovertrekkenenzo

Bent u er nog niet helemaal uit welk materiaal past bij jou? Neem dan eens een kijkje op de website van Dekbedovertrekkenenzo voor meer informatie over de verschillende soorten dekbedovertrekken! Heb je advies nodig? Dan kun je gerust contact opnemen met de klantenservice van deze partij, zij helpen je graag verder met al je vragen!

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten