De winterjassen trends voor herfst en winter 2020 / 2021

VL wonen

De bladeren vallen en de dagen worden korter. Dat houdt in dat het tijd wordt voor een warme winterjas. Vaak wordt het kopen van een winterjas als een moeilijk onderdeel gezien. Jammer, want dat is nergens voor nodig! Als je goed naar je eigen stijl kijkt weet je al snel welke type winterjas het beste bij jou past. Om de keuze gemakkelijker te maken hebben we de drie meest stijlvolle en comfortabele winterjassen voor jou op een rijtje gezet.

Nummer 1: de wollen mantel voor heren

Een wollen mantel is een stijlvol en tijdloos item. Het kan zijn dat deze jas te chique is voor jouw dagelijkse bezigheden. Toch is het een  tijdloze jas waar je jaren plezier van hebt als je er voorzichtig mee om gaat. Als je vanuit jouw werk veel afspraken buiten de deur hebt, dan is een wollen herenmantel een onmisbaar item.

Wollen mantels vallen meestal tot net boven de knie en zijn verkrijgbaar in tijdloze kleuren zoals donkerblauw en camel. Dit najaar zien we ook veel heren mantels van wol met een ruit in de kleur antraciet. Nog steeds een mooie, stijlvolle basic die je overal mee kunt combineren.

Is de winter voorbij? Laat je mantel dan stomen en berg hem zorgvuldig op.

Nummer 2: de gewatteerde jas

Een gewatteerde jas behoort misschien wel tot de primaire behoefte van de man als het gaat om een item in jouw kledingkast. Een gewatteerde winterjas is licht in gewicht, lekker warm door de isolerende dons óf fake dons en het geeft jouw outfit een sportieve uitstraling.

Een donsjack sluit goed aan bij de casual look en is daarom een fijne jas om  te dragen op de fiets of tijdens een wandeling. Trend alert! Steeds meer modemerken produceren diervriendelijke gewatteerde winterjassen door fake-dons te gebruiken. Lekker eco-friendly.

Nummer 3: de parka voor heren

Parka’s zijn jassen die ruim over de heup vallen. Vaak herken je een parka aan de (nep)bontkraag gevestigd aan de capuchon. Dit is niet altijd het geval en de bontkragen verdwijnen ook steeds meer uit het straatbeeld. Parka’s zijn fijne outdoor jassen met voldoende zakken. Vaak heeft een parka twee grote zakken aan de voorkant, twee zakken bij de borst en twee steekzakken aan de zijkant. Voldoende opbergruimte dus!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten