De verschillende architectuurstijlen van een architect in Zwolle

VL wonen

Welke architectuurstijl is uw favoriet?

Er zijn verschillende stijlen in de architectuur. Van modern en minimalistisch tot karakteristiek en landelijk. In dit blogartikel bespreken we vier architectuurstijlen: de schuurwoning, de kubistische woning, de rietgedekte villa en de tiny house. Samen met een architect in Zwolle kunt u uw droomhuis creëren.

Schuurwoning

Een schuurwoning is simpel gezegd een moderne woning met een huiselijke stijl. De woning doet met zijn eenvoudige hoofdvorm denken aan een schuur. Dit brengt echter veel voordelen met zich mee: u kunt helemaal losgaan met hoge ramen, materiaalkeuze en afwerking. Het belangrijkste element van een schuurwoning is toch wel hout. De robuuste houten constructies in combinatie met mooie glaspartijen maakt een schuurwoning modern en tegelijkertijd erg sfeervol.

Kubistische woning

De kubistische woning kenmerkt zich door in elkaar geschoven volumes, transparante verhoudingen in lijnen en asymmetrie. Mocht u een kleine bouwkavel in bezit hebben, kleiner dan u lief is, dan kan een kubistische woning een interessante optie zijn. Het profiteert namelijk optimaal van het ruimtegebrek, zowel in hoogtes als in breedtes.

Rietgedekte villa

In allerlei soorten en maten kan een rietgedekte villa voorkomen. Ook de rieten kap is op verschillende manieren toe te passen, bijvoorbeeld: rond, strak, schuif aflopen of zelfs tot aan de grond laten doorlopen. Veel is mogelijk, en daarom ziet u vaak spannende combinaties van materialen en kleuren.

Tiny house

Een tiny house is ongekend populair en de laatste jaren erg in opkomst, voornamelijk onder millennials en mensen die graag minimalistischer en duurzamer willen leven. Een tiny house is dan ook letterlijk een klein huis met een woonoppervlakte van 15 tot maximaal 50 vierkante meter. Een tiny house wordt meestal gebouwd van natuurlijke materialen of materialen die op een ecologisch verantwoorde wijze zijn verkregen. De vormgeving is extra van belang, omdat door de beperkte leefruimte praktisch indelen een must is.

https://www.thecitadelcompany.com/architect-zwolle/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten