De ultieme gids voor de mode trends in 2021

VL wonen

De ultieme gids voor de
Lente 2021 Mode Trends

Als er één mode-les is die je tijdens de lockdown hebt geleerd, dan is het wel dat persoonlijke stijl niet verdwijnt in moeilijke tijden. Precies het tegenovergestelde gebeurt, als we mogen afgaan op de streetstyle-portfolio’s en DIY challenges van Vogue: Modeliefhebbers over de hele wereld blijven thuis, maar ze kleden zich nog steeds aan en vieren de geneugten van kleding.

De voorjaarscollecties, die een virtuele make-over ondergingen, boden volop inspiratie voor hoe we onze garderobes thuis kunnen bijwerken. Hoewel we de IRL modeshows intens missen – zelfs als we denken aan de chaos van het door het verkeer van de ene naar de andere locatie manoeuvreren, wekt dat weemoedige nostalgie bij ons op – zijn we er zeker van dat als we het nieuwe seizoen ingaan, we dat zullen doen met een vernieuwde kijk op ons aankleden. De ontwerpers waar we van houden, pleiten er zeker voor om iets levendigs en fris te proberen, of dat nu Nicolas Ghesquières ruime cargo-broeken bij Louis Vuitton zijn of Miuccia Prada’s micro-minirokjes bij Miu Miu.

Naast verrassende silhouetten zoals de volumineuze jurken van Loewe en de nadruk van Tom Ford op verrassende kleurencombinaties, benadrukten de shows van voorjaar 2021 ook het belang van mondiaal denken. Daarom hebben modellen en fotografen van over de hele wereld de beste looks en trends van het seizoen vastgelegd, van New York City tot Shanghai en overal daartussenin. Tot we weer kunnen reizen en onze Marni jurken in Mexico en onze Givenchy jeans in Los Angeles kunnen dragen, zullen we de nieuwe lentetrends thuis moeten uitproberen.

Laat wat benen zien
Het is een verhaal dat zo oud is als de tijd: Het weer wordt warmer en de zomen stijgen. Bij Miu Miu maakte Miuccia Prada zich sterk voor een micro-minirok, door Lila Grace Moss een mini met juwelen te geven bij de opening van de digitale voorjaarsshow 2021 van het merk.

Veel andere ontwerpers zijn het erover eens dat een lang been het silhouet van het seizoen is, met Chloé die minirokjes in A-lijn aanbiedt en Etro die zijn kenmerkende paisleyprint toepast op afgeknipte jeansshorts. Natuurlijk zijn er maar weinigen die superkort zo verveeld te werk gaan als Versace; Donatella mixte een clash van prints en patronen op een flirterige plooirok.

http://onlinemodeblog.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten