De noodzaak van een vloer afplakken

VL wonen

Als u ervoor kiest om uw wanden of plafond te laten glad stucen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw vloer goed is afgeplakt maar waarom? 

Waarom uw vloer afplakken?

Het afplakken van uw vloer is zoals u misschien wel verwacht om te voorkomen dat er verf of stucwerk op ongewenste plekken komt. In dit geval zal er dan stucwerk op uw vloer kunnen hopen waarbij u de kans loopt dat u blijvende schade op uw vloer.

Vooral bij de stucsoort spackspuiten is het belangrijk alles goed af te plakken, omdat deze stucsoort stucsoort spuitend wordt aangebracht zal er eerder gemorst worden of spetters komen.

Ook kan er tijdens het stucen of verven iets onder de schoen van de vakman komen te zitten, als uw vloer dan niet bedekt is zal dit ook weer voor vlekken op uw vloer kunnen zorgen.

Wat doet een stucadoor om vlekken te voorkomen?

Zoals hierboven al beschreven staat kan het zorgen voor schade of vlekken op uw vloer dit is natuurlijk super zonden van uw vloer. Het bedekken van uw vloer is daarom ook altijd goedkoper als het repareren of zelfs vervangen van uw vloer daarom is het zeker waard om uw vloer af te dekken. Vaak zal de stucadoor zelf de vloer beschermen door het af te dekken. Als u ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan met stucen en/of verven zou u deze voorzorgmaatregelen zelf moeten trekken. Er zullen bij u in de bouwmarkt verschillende afdekzeilen zijn voor uw vloer let goed op de afmetingen.

Een stucadoor zal zelf een geschikte oplossing hebben om uw woning goed af te plakken om schade en vlekken te voorkomen.

Zelf afplakken

Als u er zelf voor kiest om te gaan verven of stucen moet u goed kijken naar hoe u gaat afplakken. Een goede optie is de stucloper, stucloper wordt ook wel protectiekarton genoemd. Dit is een kartonstuk die aan twee kanten voorzien is van PE-coating. Dit is een stevige soort afdekking. U zou ook kunnen kiezen voor een plastic wegwerk zeil maar dit zal eerder verschuiven en sneller gaten in komen.  Ook een normaal afdek zeil zoals die vaak worden gebruikt is een goede optie om uw voer te beschermen.

Conclusie

Het blijkt dus wel dat het belangrijk is om uw vloer af te dekken en het zeker het geld waard is om een goed zeil in huis te halen. 

Bron: Stucadoor-direct.nl

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten