De mooiste groene tinten verf

Bij de aankoop van een huis, worden vaak vele of zelfs alle muren opnieuw geschilderd. Er is dan meestal een opfrissing nodig of het kan zo zijn dat u graag andere kleuren op uw muur heeft. Er is een groot aanbod aan verf, waardoor het lastig is om de juiste kleur voor u te vinden. In dit artikel focussen we ons op de populairste kleur muurverf, namelijk groen. Maar groen is niet gewoon groen. Er zijn ontzettend veel verschillende tinten, waardoor u wellicht door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij hopen u in dit artikel te inspireren met de vijf populairste verschillende tinten groen.

Groen grijze muurverf

Binnen het spectrum van groene muurverf, is de groen grijze muurverf het aller populairst. Ook binnen het groen grijze begrip zijn er nog veel verschillende tinten, van erg licht naar wat donkerder. De kleur die hieronder afgebeeld staat is van het Britse merk Farrow and Ball en is een vrij lichte variant van groen grijze muurverf. De naam heeft deze kleur te danken aan het veelgebruikte grijs groen dat vroeger in de 19e eeuw veel terug werd gezien in Frankrijk. Hieronder ziet u de Farrow and Ball French Gray.

Petrol groene muurverf

De tweede populairste tint in het rijtje van groene muurverf is de petrol groene muurverf. Petrol is een combinatie van blauw en groen en ook binnen dit begrip bestaan er veel verschillende varianten, afhankelijk van de hoeveelheid groen en blauw pigment. De kleur die hieronder afgebeeld staat is de Farrow and Ball Vardo en is een zeer geliefde petrol tint. Qua hoeveelheid blauw en groen pigment is deze kleur de perfecte middenweg en daarom een mooi voorbeeld van petrol muurverf.

Donkergroene muurverf

Na de categoriëen grijsgroene en petrol muurverf, komt de derde favoriet: donkergroene muurverf. Een echt donkere groen kan een mooie diepte geven aan de ruimte en wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld studeerkamers. Hoe meer zwart pigment in de donkergroene verf zit, hoe donkerder deze is. Op onderstaande illustratie is de Little Greene Obsidian Green afgebeeld, een zeer donkere tint groen. Door de vele hoeveelheid zwart pigment, kan de kleur ook gewalificeerd worden als een off-black tint. De kleur is populair voor voordeuren en omheiningen maar in de jaren zeventig werd het vooral gebruikt op natuurhout meubilair voor buiten.

Olijfgroene muurverf

Op nummer vier in de top vijf populairste kleuren groene muurverf komt olijfgroen. Dit kan opgevat worden als verf waarin de kleur van olijven zit verwerkt of letterlijk de groene kleur van olijf. De onderstaande kleur behoort tot de tweede categorie en is er dan ook naar vernoemd. Het is een zeer aardse kleur die oorspronkelijk werd gebruikt in kamers met lambrisering; ofwel wandbetimmering. De rijkdom van de kleur komt vooral tot zijn recht in donkere ruimten met wat minder licht. Op de onderstaande afbeelding ziet u de farrow and Ball Olive Colour.

Mintgroene muurverf

Onze top vijf wordt afgesloten met een vaak onderschatte kleur, namelijk mintgroen. Niet iedereen is zich bewust van de schoonheid van deze kleur, maar deze behoort zeker in het rijtje. Net zoals andere lichte kleuren geeft het een zachte en rustige uitstraling. Echter bestaan er ook lekker felle tinten mintgroen, zoals deze hieronder. De farrow and Ball Arsenic is vooral populair op badkamers of toiletten. Deze kleur heeft zijn naam de danken aan het gif dat, volgens de geruchten, werd gebruikt in het behangpapier waardoor Napoleon na zijn gevangenneming vergiftigde. Desondanks zorgt de kleur voor een levendige en stimulerende sfeer.

Naast deze prachtige kleuren, zijn er nog veel meer tinten groen. Of misschien wilt u liever een andere kleur op uw muur. Dit is voor iedereen anders en hangt af van ieders eigen woonstijl. Een ding is zeker; een nieuwe laag verf, zorgt voor een opfrissing van iedere ruimte. Wilt u binnenkort gaan schilderen en bent u nog op zoek naar de juiste kleur verf voor uw huis? U kunt zeer eenvoudig online verf bestellen via kleurenwaaier.nl.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten