De kosten van een plafond verlagen

Wil je een verlaagd plafond woonkamer of juist in een andere ruimte een plafond verlagen? Dan kun je deze werkzaamheden het beste aan een professional overlaten. Een professional weet immers precies wat er gedaan moet worden. Alleen moet je dan wel gaan kijken naar de kosten. Er zijn verschillende factoren die hier een grote rol gaan spelen en ook welke extra werkzaamheden je uit laat voeren. Zo kun je de afwerking bijvoorbeeld zelf doen, maar ook weer aan de professional overlaten. Afhankelijk hiervan gaan de prijzen op de uiteindelijke factuur omhoog of omlaag.

Verschillende redenen voor verlaging

Het verlagen van een plafond kan ervoor zorgen dat je jouw plafond volledig kunt vervangen of er juist voor kunt zorgen dat er minder warmte via het plafond verdwijnt. Zo kun je ook een knussere sfeer gaan realiseren in de ruimte. Er zijn een groot aantal redenen te bedenken waarom je een verlaagd plafond wilt en afhankelijk hiervan gaan de kosten ook weer verschillen. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de materiaalkosten. Deze kosten liggen gemiddeld tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. De afdichtingsband die hierbij komt kijken is 1,50 euro per meter.

Een aantal bedragen

Daarbij komt ook de afwerking of de isolatie nog kijken. Zo heb je bijvoorbeeld glaswol dat toegevoegd kan worden. Je moet hierbij rekenen op 5,50 euro per vierkante meter. Ook krijg je te maken met het stucwerk. Dit bedrag kan weer oplopen tot 20 euro per vierkante meter. Er komen verschillende professionals aan te pas om alles goed te krijgen. Zo rekent een aannemer bijvoorbeeld een uurtarief van 20 tot 40 euro en een schilder tussen de 35 en 45 euro. Deze kosten komen nog boven op de materiaalkosten en de extra afwerkingen die erbij komen kijken. 

Plafondgarant.nl: de specialist voor jouw verlaagd plafond

In de woonkamer, keuken, badkamer, op zolder, in een nieuwbouwwoning, bestaande bouw of in een bedrijfspand: een verlaagd plafond komt overal tot zijn recht! Geef je wensen aan ons door en plan een kennismakingsgesprek met onze adviseur of vraag een prijsindicatie.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten