De gevolgen van geluidsoverlast op de werkplek

Als we puur naar de wet kijken, dan mag het geluidsniveau op een kantoor maximaal 45 decibel zijn. Als je eraan denkt dat een gesprek al snel op 60 decibel zit, dan kun je je voorstellen dat 45 decibel niet zoveel is. Alles wat boven dit getal komt, wordt officieel gezien als geluidsoverlast. Het is dus ook niet zo gek dat pratende collega’s soms als geluidsoverlast ervaren kunnen worden. In deze blog geven we iets meer informatie over de gevolgen van geluidsoverlast op de werkplek en oplossingen om hiervan af te komen. 

Waarom is geluidsoverlast op kantoor onprettig 

Uit onderzoek blijkt dat zo’n 70% van de mensen die op een kantoor werken wel eens te maken hebben met geluidsoverlast op kantoor. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand die te hard aan het telefoneren is of misschien vinden er wel complete vergaderingen plaats in de buurt van je werkplek. Geluidsoverlast kan verschillende gevolgen hebben voor werknemers. De grootste problemen die worden ondervonden zijn concentratieproblemen. Dit is bij bijna 50% van werkende mensen een groot gevolg van geluidsoverlast. Daarnaast worden er ook problemen ondervonden zoals frustratie, een onrustig gevoel, vermoeidheid en hoofdpijn. Dit zijn allemaal klachten die ervoor kunnen zorgen dat een medewerker zijn of haar werk minder goed kan doen. 

Oplossingen voor geluiden op werk  

Gelukkig zijn er ook een aantal praktische oplossingen voor je kantoorruimte om geluidsoverlast te voorkomen. De beste manier of hiervan af te komen is door middel van het verbeteren van de akoestiek door een systeemplafond. Een systeemplafond zie er namelijk niet alleen goed uit, maar het kan geluidsoverlast flink verminderen. De plafondplaten hebben namelijk geluidsisolerende en geluidsabsorberende eigenschappen. Afhankelijk van het soort ruimte kan er met verschillend materiaal gewerkt worden wat zorgt voor een akoestische verbetering. Wij raden een systeemplafond kopen dus sterk aan bij een kantoorruimte. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een Armstrong systeemplafond. Dit is een merk wat veel kleur en design opties biedt. De uiteindelijke kosten van een systeemplafond hangen af van de grootte van de ruimte, het materiaal wat je kiest en natuurlijk spelen de elementen en afwerkingen ook een grote rol hierin.  

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten