De abaya jurk

De abaya is een prachtig lang gewaad of jurk dat regelmatig op straat kan worden gespot. Vrouwen dragen deze jurk boven hun eigen kleding wanneer zij in het openbaar verschijnen. Wij zijn gefascineerd door dit bijzondere kledingstuk en zetten de verschillende soorten abaya jurken en de gelegenheden waarop dit mooie kledingstuk gedragen wordt op een rij.

Soorten Abaya

Abaya jurken zijn er in veel verschillende soorten en maten. Hier zetten we de verschillende opties en mogelijkheden op een rij. Uiteraard is dit een heel persoonlijke keuze en heeft iedere dame haar eigen voorkeuren in wat voor abaya ze graag in haar kast heeft hangen. 

Mouwen 

De mouwen van een abaya kunnen wijd open hangen voor een luxueus effect. Ook kunnen de mouwen van een abaya vast zitten met elastiek. Op deze manier zal de mouw samenkomen aan het einde van de arm en kan dit mogelijk praktischer zijn tijdens het bewegen in de abaya.

Ritsjes 

Bij veel abaya jurken zijn ritsjes te vinden. Deze ritsjes kunnen random op de abaya jurk zitten om de jurk sierlijker en eleganter te maken, dus voor een decoratief resultaat. Deze ritsjes kunnen echter ook op meer strategische plekken zitten, zodat het bijvoorbeeld mogelijk wordt voor de vrouw om borstvoeding te geven wanneer zij de abaya aan heeft. Op deze manier hoeft zij namelijk alleen het ritsje open te ritsen waarna het voeden van de baby vele malen makkelijker gemaakt wordt. 

Bijpassende hijab 

Veel abaya jurken bestaan mogelijk uit meerdere onderdelen. Zo is het vaak mogelijk om een abaya aan te schaffen van precies dezelfde stof in precies dezelfde stijl. Op deze manier bent u in het bezit van een gehele set waarmee u goed voor de dag kunt komen. Het is natuurlijk ook leuk om zelf te gaan mixen en juist expres verschillende kleuren bij elkaar aan te trekken voor een vrolijk effect. Hier kan mee gespeeld worden en het ligt er natuurlijk aan wat de dame in kwestie zelf het liefst voor zich ziet. 

Stoffen 

De meeste abaya dames jurken zijn gemaakt van een hele lichte en luchtige stof, zoals chiffon. Dit is natuurlijk extra fijn omdat onder de abaya natuurlijk nog een hele outfit zit. Door de lichte stof van de abaya weegt de outfit in zijn geheel minder zwaar en is het gemakkelijk voor de vrouw om zich comfortabel te bewegen. 

Kleuren 

De meest gedragen abaya is in de kleur zwart, echter is de abaya tevens in vele andere kleuren te verkrijgen. Zo zijn pastel kleuren tegenwoordig ook erg populair en gelieft. De kleuren roze, zalm, lichtblauw en beige zijn kleuren die vaak gespot worden op straat. Doordat de abaya in ontelbare kleuren verkrijgbaar is is het makkelijk om altijd wel een kleur te vinden die goed aansluit bij de persoonlijke wens van de drager.

Wij zijn inmiddels fan van deze prachtige jurk en de vele mogelijkheden en gemakken die dit kledingstuk met zich mee brengt. Wij bestellen onze abaya dames jurk op www.abayashop.nl en krijgen onze bestelling snel en gemakkelijk thuis bezorgd. Bovendien staat het support team hier altijd klaar voor eventuele vragen.

https://www.abayashop.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten