Hoe kan een slimme thermostaat helpen uw huis te beschermen?

Bent u ooit vergeten de verwarming lager te zetten voordat u de deur uitgaat op een koude winterochtend? Of neemt u uw hond mee op een dagje uit zonder de airco lager te zetten, ook al is het hartje zomer? Met uw smartphone kunt u de temperatuur van het verwarmings- en airconditioningsysteem van uw huis aanpassen vanaf elke plek met internettoegang. Deze hulpmiddelen kunnen dure schade aan leidingen helpen voorkomen door u te waarschuwen wanneer de temperatuur in huis gevaarlijk laag wordt. Er zijn echter ook serieuze veiligheidskwesties om over na te denken.

De functie van een slimme thermostaat

Veel slimme thermostaten kunnen uw routine leren en de temperatuur en luchtvochtigheid dienovereenkomstig aanpassen, rekening houdend met wanneer u en uw gezin het meest waarschijnlijk thuis zijn en wakker of slapend zijn. Het enige wat u nodig hebt, is een smartphone en een internetverbinding om de temperatuur van uw HVAC-systeem overal in huis of op kantoor aan te passen. De mogelijkheid om waarschuwingen te ontvangen wanneer de binnentemperatuur een vooraf bepaald punt bereikt of eronder zakt, is nog een ander pluspunt. Met zo’n slimme thermostaat kunnen huiseigenaren die regelmatig van huis zijn of een tweede huis hebben, van veraf een oogje in het zeil houden.

Belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het gebruik van uw slimme thermostaat

De standaardpraktijk voor het omgaan met koud weer is om de thermostaat lager te zetten wanneer u het huis verlaat en weer hoger wanneer u terugkomt. Met een slimme thermostaat-app op uw telefoon kunt u de temperatuur van het HVAC-systeem in uw huis vrijwel overal vandaan aanpassen, waardoor de kans groter wordt dat u dit doet om geld te besparen op de energierekening. De experts van TADO waarschuwen ervoor de temperatuur in huis niet te veel te verlagen, omdat dit kan leiden tot bevroren leidingen. Zorg ervoor dat de temperatuur ten minste 55 graden Fahrenheit is om te voorkomen dat de waterleidingen in de muren en vloeren bevriezen.

Zorgen over hacken en privacy gelden ook voor slimme thermostaten, omdat het apparaten met het internet der dingen zijn. In vergelijking met slimme sloten en andere beveiligingsgerelateerde slimme apparaten, denkt u misschien dat ze minder beveiligingsrisico’s opleveren omdat hackers minder financiële redenen hebben om ze te compromitteren. Een inbreker zou echter de informatie van een slimme thermostaat kunnen gebruiken om erachter te komen wanneer u niet thuis bent.

Huiseigenaren doen er verstandig aan hun apparaten rechtstreeks op het internet aan te sluiten in plaats van te vertrouwen op een draadloze verbinding. Voordat u een slimme thermostaat aanschaft, moet u goed nadenken over eventuele beveiligingsproblemen en een goed wachtwoord kiezen. Als u al andere slimme apparaten of een hub hebt, controleer dan of deze compatibel is met uw nieuwe aankoop. Sommige slimme apparaten worden niet geleverd met uitgebreide handleidingen, zodat u misschien de hulp van een expert nodig hebt om ze correct in te stellen.

Waarom kopen zo veel huiseigenaren slimme thermostaten?

Met andere woorden, het is niet alleen de nieuwste rage. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een slimme thermostaat, en dat is de reden waarom hun populariteit toeneemt.

  • Controle

Klanten hebben een grote behoefte aan een gevoel van controle, en een slimme thermostaat biedt hen een groot deel van dat gevoel. In vergelijking met complexere domotica-snufjes zijn connected thermostaten eenvoudig in gebruik.

Iedereen kan er een instellen en de temperatuur van zijn huis onmiddellijk regelen, van vrijwel overal. Dit kan een doorbraak betekenen voor huiseigenaren die oud of lichamelijk gehandicapt zijn en het moeilijk vinden om op te staan en hun thermostaat in te stellen.

  • Doeltreffend gebruik van energie

Tot 40 procent van de jaarlijkse elektriciteitsrekening van een woning gaat naar verwarming en koeling. Het installeren van een slimme thermostaat kan huishoudens helpen geld en middelen te besparen.

Volgens een recente opiniepeiling kunnen consumenten verwachten dat hun verwarmingskosten met 10 tot 12 procent en hun koelingskosten met 15 procent dalen als ze een slimme thermostaat installeren. Als je het uitrekent, komt dat neer op een jaarlijkse besparing van 130 tot 150 dollar. Klanten kunnen deze apparaten in ongeveer twee jaar terugverdienen, ook al kosten ze gemiddeld 250 dollar.

Dit is uiteraard afhankelijk van een aantal omstandigheden, waaronder de mate waarin huiseigenaren vertrouwen op hun HVAC-systemen, het plaatselijke milieu, de elektriciteitskosten, enzovoort.

  • Niet schadelijk voor het milieu

Geld besparen op energiekosten is een win-winsituatie voor zowel huishoudens als de planeet. De uitstoot van koolstofdioxide kan worden verminderd als mensen hun huizen in de zomer 3 graden warmer en in de winter 3 graden koeler zouden houden.

Conclusie

Investeren in een slimme thermostaat is een goed idee vanwege de besparingen na verloop van tijd. Ze verlagen uw jaarlijkse verwarmings- en koelrekeningen aanzienlijk en maken het koelen en verwarmen van uw huis veel efficiënter met patroonherkenning en afstandsbediening. Neem contact op met een domoticaspecialist voor meer informatie over de voordelen van het installeren van een slimme thermostaat in uw huis.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten