VL Wonen
Energie en verwarming

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn ideaal om je woning mee te verduurzamen en een hoop geld op je energie rekening te besparen. Het is dan ook volkomen normaal dat een hoop Nederlanders er al iets mee hebben gedaan of vooraan in de rij staan om te starten met energie besparen en zonnepanelen te laten installeren. Vooral doordat de gasprijzen op het moment zo hoog zijn en het er niet op lijkt dat deze op korte termijn nog naar beneden gaan. De werking van zonnepanelen 

Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen zitten anders in elkaar dan je wellicht zou denken. Het is eigenlijk geen zonnepaneel, maar een geheel wat bestaat uit kleine zonnecellen. Deze zijn vaak gemaakt van de stof sillicium. Dit materiaal laat ernergie door wanneer er zon op straat of in ieder geval licht. Op dit moment wordt de stroom doorgegeven en komt er dus ook energie bij jou uit het stopcontact. Dit gaat vervolgens naar de omvormer waar dit wordt omgezet en wordt opgslagen, terug gestuurd of door jou wordt gebruikt.

Zonnepanelen en energie besparen

Een van de meest voorkomende redenen om zonnepanelen te laten plaatsen is natuurlijk het besparen van energie of beter gezegd besparen op je energiekosten. Door geen gas meer te gebruiken en je te richten op electricische apparaten kun je veel geld besparen. Vooral wanneer je gebruik maakt van zonnepanelen. Het gebruik kan je een hoop centen besparen. Wanneer je ook nog energie terug leverd wordt dit verekend met de rest van je energie rekening. 

Zonnepanelen voor iedereen?

Of zonnepanelen bij jou passen hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke situatie. Eerst is het daarom goed om te kijken wat je op dit moment eigenlijk verbruikt en hoeveel je uitgeeft aan je gas rekeneing. Daarnas is het goed om te kijken naar je huidige situatie en alternatieven om van het gas af te geraken. Wanneer je bijvoorbeeld een cv ketel omruilt voor een  warmtepomp gaat je verbruik van electra rekening  wel omhoog, maar dit wordt gecompenseerd door de besparing. Waarschijnlijk wordt het dan interessanter om zonnepanelen te laten installeren. 

 

 

https://www.uwgroenestroom.nl/zonnepanelen/

Gerelateerde artikelen

Welk soort airconditioning is het beste?

Zonnepanelen

Elektrisch rijden

3 Manieren om het draadloze bedrijfsnetwerk te optimaliseren

Waarom elektrische vloerverwarming ideaal is

De optimale hoeveelheid zonnepanelen bepalen