VL Wonen
Woning en Tuin

Het Internet der Dingen: een toevoeging aan elk huis

Eén ding is zeker: het internet der dingen maakt het leven een stuk gemakkelijker en veel Nederlanders beseffen zich dat al. Zo schrijft het CBS dat “Nederland koploper in Europa is op het gebied van slimme apparaten. Waar ruim driekwart van de Nederlanders gebruik maakt van slimme apparaten in huis, is dat in Europa slechts 8 procent.” En ondanks al veelvuldig gebruik van apparaten verbonden met het internet, zal in de komende jaren alleen maar verder toenemen met de integratie van meerdere apps

 

3 handige apps voor in huis

  1. Philips Hue Lampen zijn wat ons betreft een echte toevoeging in huis. Door deze lampen aan te sluiten in je huis, kun je gemakkelijk waar en wanneer je maar wilt je licht aandoen, of aanpassen naar de juiste sfeer. Ook heel fijn voor wanneer je op vakantie bent en graag wilt spelen met het licht tegen eventuele inbrekers.

  2. Een robotstofzuiger is ook een handige toevoeging voor iedereen die veel moet werken of van huis is, maar wel graag een schoon en opgeruimd huis heeft. Deze apparaten kun je zo instellen, dat de kamer gestofzuigd is voor jij weer thuiskomt. Ook handig, sommige robotstofzuigers kunnen zichzelf legen en de meeste brengen zichzelf ook weer naar een oplaadpunt terug.

  3. Nu rookmelders verplicht worden op alle verdiepingen van je huis, is het het juiste moment te investeren in een slimme rookmelder. Met een rookmelder verbonden met het internet, ben je altijd en overal op de hoogte van rookontwikkeling of koolmonoxide in jouw huis. Veiligheid voor alles!

 

Gekoppelde apps voor de toekomst

Doordat applicaties en slimme apparaten een steeds prominentere rol gaan spelen in ons dagelijks leven, worden integraties van deze apps ook steeds belangrijker. We zien bijvoorbeeld steeds vaker dat mensen die een app laten maken, ook gelijk kijken naar hoe ze dit kunnen koppelen aan andere applicaties. Hoe fijn is het om in 1 app én je koffie te zetten, én je lichten aan te doen, én je stofzuiger in te stellen. Zo heb je op één plek voor al je online apparaten altijd bij de hand. We kijken ernaar uit hoe dit zich in de toekomst verder zal ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de mogelijkheden voor een motorberging?

Wat levert het huren van zonnepanelen op?

Waarom je moet kiezen voor het huren van zonnepanelen

Jaarlijks onderhoudsbeurtje aan je huis geven? Gebruik deze tips

Waar moet je op letten bij het kopen van een radiator?

De belangrijkste trends en ontwikkelingen voor prefab betonbouw