VL Wonen
Woningen

Creatine, wel of niet nemen?

Veel beginnende sporters zien dat veel sportveteranen creatine poeder nemen. Veel van hen nemen dit over zonder dat zij weten waar hier de werking van is. Hoe vaak moet je creatine, wat doet het met je lichaam en moet een grote hoeveelheden in nemen of niet? Allemaal vragen die komen kijken bij het nemen van dit sportsupplement.

 

De werking van creatine

 

Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de energievoorziening van je spieren. Je lever en alvleesklier maken creatine aan vanuit verschillende aminozuren. Dit is echter maar één tot twee gram. Deze creatine zorgt ervoor dat je spieren voorzien zijn van energie. Door het verhogen van de creatine hoeveelheid in je lichaam zullen je spieren voorzien zijn van méér energie, waardoor je langer, zwaarder en vaker kunt trainen. Creatine zorgt niet namelijk niet alleen voor dat je zwaardere gewichten kunt tillen, maar het zorgt er ook voor dat je spieren sneller herstellen.

 

Inname van creatine

 

Creatine kan je op verschillende manieren innemen. Het zit in natuurlijke voeding, maar je kunt het ook innemen als supplement. Het bekendste supplement hierin is creatine poeder, maar je hebt ook creatine capsules of tabletten. Je hebt creatine supplementen in alle vormen en maten, zelfs ook met verschillende smaakjes. Echter wordt er aangeraden normale creatine poeder te nemen, wanneer je dit wilt gebruiken als supplement. Hier zit namelijk de hoogste hoeveelheid pure creatine in, zonder dat hierbij extra toegevoegde stoffen komen kijken. Hoeveel gram creatine moet je nemen per dag? Er wordt aangeraden 0,3 gram creatine binnen te krijgen op een dag, maar hiermee wordt ook bedoeld uit normale voeding. Bij het nemen van creatine poeder wordt er aangeraden tussen de 3 en 5 gram in te nemen. Het maakt ook niet uit op welk moment van de dag je dit inneemt. Zorg er wel voor dat je de creatine neemt met voldoende water.

https://kossonutrition.nl/product/creatine-poeder/

Gerelateerde artikelen

Een bouwbedrijf inhuren

De meest voorkomende vochtproblemen

Waar ga je heen als je huis in aanbouw is?

Groene wand van kunstplanten: wat zijn de voordelen?

Aannemer in Leiden

Waar let je op bij de aanschaf van een sfeerhaard?