Klustips voor beginnende klussers

Ben je een beginnende klusser en weet je niet waar te beginnen met je DIY project? Dan heb je geluk! In dit blog vertellen we je namelijk de beste klustips voor beginnende klussers. Lees je mee?

Spijkers slaan

Je hebt thuis een mooi nieuw meubelstuk en je wilt het aan de muur hangen. Je begint met veel enthousiasme, maar hoe begin je eraan? Hier zijn wat tips voor het ophangen van spijkers in betonnen muren!

Eerst en vooral, zorg ervoor dat je precies weet waar de spijker komt. Probeer het niet zomaar naar, want niets is frustrerender dan alles weer te moeten afbreken omdat je het gat op de verkeerde plek boorde. Als je de juiste plek gevonden hebt, gebruik je een boor die iets kleiner is dan de spijker zelf om een proefgaatje te maken. Zo beschadig je de muur niet en is het veel gemakkelijker om de spijker erin te slaan.

Als het zover is om de spijker erin te slaan, moet je ervoor zorgen dat hij recht is. Als de inslaghoek van de hamer niet juist is, dan gaat alles nog mis. Je kunt een klein stukje karton gebruiken waartegen je je hamer kunt duwen, zodat deze steeds een gelijkmatige slag op de spijkerkop heeft.

Stofvrij boren

Er zijn heel wat verschillende manieren om een gat in een muur te boren. Je kunt een elektrische of handboor gebruiken, maar welke is het beste voor jou? Dat hangt grotendeels af van het soort materiaal waarin je boort. Als je in hout boort, dan voldoet een elektrische boor prima. Als je echter door een harder materiaal zoals beton, dan heb je een handboor nodig.

De beste manier om te beginnen is door een kleinere boor te gebruiken en je op te werken tot de gewenste grootte. Dit voorkomt dat de muur beschadigd wordt en maakt het werk een stuk gemakkelijker. Als je in beton of baksteen boort, gebruik dan altijd water om het stof te beperken. Dit is beter voor je longen en maakt het werk een stuk gemakkelijker.

Lampen vervangen

Een lamp vervangen is vaak moeilijker dan het lijkt. Vervang je een lamp die al een tijdje op zijn plaats zit, dan is de kans groot dat de vorige eigenaar siliconen gebruikte om de lamp af te dichten. Dit betekent dat je de oude siliconen moet doorsnijden en alle sporen ervan moet verwijderen voor je ze vervangt door nieuwe siliconen of een ander soort lijm.

Het gemakkelijkste de manier om oude siliconen te verwijderen is met een scherp mesje en wat zeep. Als de siliconen verwijderd zijn, gebruik je een kleefmiddel dat bestand is tegen hitte, zoals epoxylijm of keuken- en badsiliconator (verkrijgbaar bij de meeste bouwmarkten).

Dit waren de tips voor beginnende klussers. Mocht je de smaak te pakken hebben en ook benieuwd zijn naar tips omtrent verhuizingen, klik dan hier.

https://klustipsenzo.nl/verhuizen/28-tips-die-je-verhuizing-gemakkelijker-maken/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten