Bouwkundige keuring: wat kost dat?

Als je op het punt staat om een huis te kopen dan kan het nuttig zijn om een bouwkundige keuring te laten doen. Dit is een onafhankelijke bouwkundige  keuring door iemand die niet betrokken is bij de verkoop van het huis om te kijken wat de staat van het huis is. Je krijgt zo in beeld wat de bouwkundige conditie van het huis om zo te bepalen hoeveel je kwijt bent aan het in orde maken van het huis. Maar hoeveel kost het om een bouwkundige keuring te laten doen? Dat hangt af van een aantal factoren en je leest hier welke dat zijn. 

1. Woninggebonden factoren

De prijs van een bouwkundige keuring hangt onder andere af van de woninggebonden factoren. Dit zijn factoren als het oppervlakte van het huis, de inhoud van het huis en bijvoorbeeld de plek waar de woning ligt. Als je een groot huis hebt kun je er dus vanuit gaan dat je meer geld kwijt bent aan een keuring en met een wat kleiner huis betaal je dus minder. 

2. De bouwtechnische inspectiebureaus

Naast de woninggebonden factoren hangt de prijs ook af van de verschillende bouwtechnische inspectiebureaus. De kosten voor een bouwkundige keuring variëren per aanbieder. Daarom is het verstandig om verschillende aanbieders van bouwtechnische keuringen met elkaar te vergelijken. Om dit moment is Huiskeur B.V. de voordeligste aanbieder.

3. Tijdsgebonden factoren

Een andere factoren die te maken heeft met de prijs van de keuring zijn tijdsgebonden en hebben ook met de inspectiebureaus te maken. Wanneer hebben zij tijd en hoe snel kun je bijvoorbeeld een afspraak maken? En hoe snel kunnen zij het keuringsrapport af hebben? Hoe sneller zij dit kunnen hoe hoger de prijzen dan ook kunnen zijn. Maak hier dan ook een overweging tussen. 

Bouwkundige keuring kosten

Als je uiteindelijk een al deze factoren in overweging hebt genomen dan kun je dus de keuze maken voor een inspectiebureau wat jou het meeste aanspreekt. Heb je een wat kleiner huis en zit er geen haast achter de keuring? Dan kun je uitgaan van een prijs van ongeveer 275 euro, wat kan oplopen tot 425 euro als je een wat groter huis heb en kiest voor een ander bouwtechnisch inspectiebureau.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten