Alles over de batterij zonnepanelen

VL wonen

Is jouw woning voorzien van zonnepanelen? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden om een batterij zonnepanelen aan te schaffen. Dit is namelijk een grote batterij die opgewekte stroom kan opslaan. Deze kun je vervolgens op een later stadium weer gaan gebruiken. Dit is natuurlijk erg handig, maar de vraag is ook of dit voordelig is. Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder kort stilstaan bij dit onderwerp zodat je na het lezen van dit artikel voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Wat zijn batterij zonnepanelen nu precies?

Het is goed om te weten dat er steeds meer batterij zonnepanelen, ook wel thuisaccu’s genoemd, op de markt komen. Hiermee is het eenvoudig om batterij op te slaan zodat je dit op een later tijdstip weer kunt gebruiken. Deze accu of batterij hangt over het algemeen aan de muur. Ben jij benieuwd welke merken er allemaal zijn als het gaat om de batterijen? Hieronder zullen we kort een aantal van deze modellen toelichten zodat je hier een goed beeld van hebt.

 

Als we kijken naar de meest bekende en tevens ook duurste batterij zonnepanelen is dit de Tesla Powerwall. Echter, zijn er nog meer aanbieders. Hierbij kun je denken aan Fronius, Growatt, BYD, Enphase, Huawei en nog veel meer. Om deze reden is het goed om hiervoor een goed onderzoek te doen. Je wilt immers wel de juiste keuze maken als het gaat om batterij zonnepanelen.

De batterij zonnepanelen vervangen

Het is goed om te weten dat een batterij zonnepanelen over het algemeen minder lang mee kan gaan dan de zonnepanelen zelf. Om deze reden is het goed om te weten dat je een nieuwe dient te kopen. Als je kijkt naar de kwaliteit bepaald deze in hoge mate of een batterij zonnepanelen 5 jaar of zelfs 20 jaar te gebruiken is. Ook is het goed om te weten dat er over het algemeen een fabrieksgarantie op zit van 10 jaar.

Opgewekte stroom zelf gebruiken

Als we kijken naar de verwachte levensduur van de batterij zonnepanelen zullen de prijzen in loop der jaren omlaag gaan waardoor je de opgewekte stroom gunstig kwijt kan. Daarbij is het goed om te weten dat de batterij niet zonder milieubelasting zijn. Als je stroom hebt opgewekt is het mogelijk om deze direct zelf te gaan gebruiken waardoor je minder maandelijkse kosten hebt. Zo is het mogelijk dat de apparaten die in de nacht veel stroom gebruiken aangesloten kunnen worden op de betreffende batterijen. Zo is het ook mogelijk voor automobilisten om een koppeling te maken met een home systeem voor het opladen van de elektrische auto. Zo is het mogelijk om een onbalans tussen bijvoorbeeld dag en nacht middels een batterij te gaan corrigeren. Het is echter niet aan te raden om grote hoeveelheden voor grote tijdsbestekken te gebruiken. De capaciteit van de meeste batterijen volstaat namelijk om enkele dagen te voldoen van een huishouden waardoor het zonde is om dit continue op te maken voor een hele dag.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten