Alles over camerabewaking bij je woning

Camerabewaking biedt veiligheid en zekerheid in verschillende situaties. Zo kun je de personen identificeren die aan de voordeur staan of een huis op afstand in de gaten houden. Ook voor criminelen is een huis met camerabewaking niet interessant en werkt het afschrikkend. Als er toch wel wat gebeurd dan heb je bewijsmateriaal voor verschillende instanties.

Wet- en regelgeving over camerabewaking

Als je ervoor kiest om thuis camera’s op te hebben heb je te maken met regels van fatsoen. Het is niet erg netjes om bezoekers of gezinsleden te bespieden. Van de wet mag het gewoon om bij huis een camera op te hangen. Toch als een camera aan een muur wordt geplaatst met zicht op de weg, liggen de regels anders. Voordat je een camera aanschaft is het belangrijk om bewust te zijn van de regels als het gaat om bewaking rondom een huis.

De wet zegt dat het alleen toegestaan is om en camera gericht op de openbare weg te plaatsen als dit ervoor bedoelt is om een huis of bezit te beschermen. Bijvoorbeeld als een camera gericht is op een auto of ander bezit. Het is verplicht om mensen te waarschuwen dat zij gefilmd kunnen worden wanneer de camera de openbare weg filmt, dit moet uiteraard wel gebeuren vóórdat zij gefilmd kunnen worden.

Maak vooraf met de buren en naaste buren duidelijke afspraken om te voorkomen dat er achteraf problemen ontstaan dat mensen zich bespied voelen. Het is raadzaam om dit schriftelijk vast te leggen zodat daar geen miscommunicatie over kan ontstaan.

Verschillende soorten camera’s

Er zijn verschillende soorten doeleinden waarvoor je een camerabewaking zou willen. Hiervoor zijn in der loop de jaren veel verschillende soorten camera’s ontwikkeld. De meest bekende is toch wel een vaste camera. Deze staat stil en beweegt niet mee en is geschikt om vaste objecten te bewaken. Verder bestaan er nog infraroodcamera’s, nachtcamera’s, megapixelcamera’s en camera’s die bestand zijn tegen alle weerselementen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten