VL Wonen
Verhuizen

5 tips voor een stressvrije woningontruiming

Moet je woning met enige spoed worden ontruimd? Wat de reden ook is: een ontruiming kan een gebeurtenis zijn die je veel stress gaat opleveren. In dit artikel geven wij de 5 beste tips om ervoor te zorgen dat de ontruiming zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

Plak stickers op je meubels!

Een ontruiming is het ideale moment om je inboedel eens op te ruimen. Die kast die je al jarenlang in de weg staat? Tijd om die naar de stort te brengen! Zoek je meubels uit met behulp van een stickersysteem. Plak groene stickers op de meubels die mee moeten worden verhuist en oranje stickers op de meubels die verkocht of gedoneerd kunnen worden. En voorzie die kast die naar de stort kan van een rode sticker. Zo is het niet alleen voor jezelf duidelijk wat er met de inboedel moet gebeuren, maar ook voor een ontruimingsbedrijf dat je helpt in deze stressvolle tijd. 

Een ontruimingsbedrijf kan deze spullen ook voor je uit het huis halen en afvoeren.

Doe belangrijke spullen, papieren en sleutels in een aparte doos

Stop de belangrijkste spullen die je nog wel eens snel zou moeten gebruiken in een aparte doos waar je continu bij kan. Mocht je iets nodig hebben, dan kun je er zo bij en weet jij zelf waar het ligt.

Ga op zoek naar een betrouwbaar ontruimingsbedrijf

Door verschillende offertes bij meerdere ontruimingsbedrijven op te vragen kun je zelf beslissen welk bedrijf je in handen neemt. Door een professioneel bedrijf in te huren om de ontruiming voor je uit te voeren kun je enorm veel klussen uit handen geven. Door de vele ervaring die de ontruimers hebben, is de ontruiming van een woning zo geklaard. Moet je je woning bezemschoon opleveren? Ook dit kan een ontruimingsbedrijf voor je regelen!

Regel opvang voor eventuele kinderen of huisdieren

Zorg ervoor dat je op de dag van de ontruiming zelf opvang hebt voor huisdieren of kinderen. Hartstikke gezellig natuurlijk om deze bij je te houden, maar ze zorgen wel voor veel afleiding waardoor de ontruiming een stuk minder snel gaat. Je hebt vast wel iemand in je familie of vriendenkring die een dagje op wil passen! Je ontruiming gaat gegarandeerd een stuk sneller op deze manier.

Laat aan een ontruimingsbedrijf de grote meubels over

Heb je tijd om zelf ook je woning te ontruimen? Zoek en verhuis dan je kleine inboedel zelf. De grote meubels kun je aan ontruimers overlaten. Deze professionals zijn dit gewend en hebben materialen om dit veilig te vervoeren. Daarnaast kun je er zeker van zijn dat dit met zorg wordt gedaan zodat je inboedel in goede staat blijft. Door zelf ook je handen uit je mouwen te steken bespaar je ook nog eens op de kosten van het inhuren van een ontruimingsbedrijf.

 

Gerelateerde artikelen

Verhuizing utrecht

Verhuizen naar buitenland: checklist

De voordelen van een woningontruimer

Woning ontruimen, een zware klus

Wat is de ontwikkeling van de huisprijzen in Amsterdam?

Het belang van een goede woningontruiming