Welk soort airconditioning is het beste?

Er zijn tegenwoordig een hele hoop soorten airco’s. Afhankelijk van de behoefte en de ruimte zal de keuze voor de beste airco niet hetzelfde zijn. Hieronder leest u alles over soorten airco’s en krijgt u ook wat informatie over luchtkanalen en het vermogen van een airconditioning.

Vaste of mobiele airconditioning?

Mobiele airconditioning is een betaalbare en eenvoudige oplossing, maar het blijft een back-up oplossing. Perfect voor uw kleine kamers, kleine veranda of huurappartement, het heeft het voordeel dat er geen speciale installatie nodig is, u hoeft alleen de uitlaatpijp door het raam te leiden. Het kan ook worden gekozen voor kleine kantoren.

Aan de andere kant kan het relatief luidruchtig zijn en bijzonder energieverslindend.

Wil je een meer discrete oplossing voor de lange termijn, kies dan voor vaste airconditioning. Aan de wand of aan het plafond gemonteerde airconditioning biedt u meer comfort en stelt u in staat grotere ruimtes te koelen.

Monosplit of multisplit airconditioning?

Bij stationaire airconditioners wordt onderscheid gemaakt tussen apparaten met één unit en apparaten met meerdere units.

De monosplit airconditioner met console of wand heeft een enkele binnenunit die is aangesloten op een buitenunit. Het kan worden gebruikt als u een eenpersoonskamer, een veranda of een appartement wilt voorzien van airconditioning. De monosplit-airconditioner kan “alleen koud” of omkeerbaar zijn, om uw kamer in de winter te verwarmen.

De multisplit airconditioner bestaat uit meerdere binnenunits, gerangschikt in de verschillende kamers en verbonden door kanalen. Met dit complexere systeem kunt u uw hele huis van airconditioning voorzien. Voor de installatie is het nodig om leidingen door uw muren, plafonds of vloer te laten lopen.

Luchtkanalen airconditioning

Airco’s met luchtkanalen zijn de meest esthetische oplossing. Het is inderdaad niet nodig om blootgestelde units te installeren, er zijn slechts 2 roosters (een die blaast en de andere die de lucht aanzuigt) zichtbaar in elke kamer. De installatie ervan is complexer, duurder en vereist een buitenunit en een grote binnenunit die vaak op zolder wordt geplaatst.

Het is de perfecte oplossing als u een discreet systeem wilt dat uw hele huis of pand van airconditioning voorziet.

Welk airconditioningvermogen?

Ten slotte zul je ook een keuze moeten maken met betrekking tot het vermogen van je airconditioning. Hierbij moet je rekening houden met het oppervlak en de hoogte van de ruimte, om de hoeveelheid te koelen of te verwarmen lucht te bepalen, maar ook met andere criteria zoals de isolatie van het gebouw en het aantal bewoners. Zo heeft u voor een kamer met raam een ​​ander vermogen nodig dan voor een volledig glazen veranda op het zuiden.

Vanwege de verschillende criteria waarmee rekening moet worden gehouden en de complexiteit van airconditioningsystemen, kunt u het beste een beroep doen op een professional om u te begeleiden bij uw aankoop.

Het vinden van een airco-installateur hoeft niet lang te duren. Zo kunt u bijvoorbeeld via Airco-Expres eenvoudig een professionele installateur vinden.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten