Waarom kiezen mensen voor houten vloeren?

VL wonen

Houten vloeren passen in elke trend. De huidige trend in het interieur is klassiek, chique, elegant, gemakkelijk te onderhouden, modern en toch traditioneel en wordt ondersteund door het “groene” karakter van het interieur en de architectuur. Hout speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de mensheid en zijn rol is altijd verweven geweest met Kunst & Architectuur. 

Houten vloeren zijn een groene en gezondere optie

Zoals we allemaal weten zijn houten vloeren gemaakt van natuurlijk materiaal. In vergelijking met andere grondstoffen zoals steen, metaal, enz. is hout een volledig ecologische, hernieuwbare en onuitputtelijke grondstof. Houten vloeren zijn dus een gezonde keuze voor het interieur. De vloer verzamelt niet veel stof en allergenen omdat hij geen voegen, reliëf en vezels heeft. Als u zich bekommert om de kwaliteit van de binnenlucht, kan een houten vloer de beste optie zijn.

Esthetisch karakter

Esthetisch verleidelijk, de houten vloeren hebben een warme uitstraling en zijn zeer gewild bij interieurontwerpers en de mensen die hun woning herinrichten of een nieuw stekkie inrichten. Deze vloer is niet alleen stijlvol en glamoureus, maar zorgt er ook voor dat de ruimte visueel groter lijkt.

Verscheidenheid en budgetvriendelijk

Door het glamoureuze karakter van deze vloer vraagt u zich misschien af wat de prijs ervan is, maar geen paniek. Bij Bax Houthandel heeft u een ruimte keuze in vele soorten én prijzen. Prijzen die passen bij elk budget. In feite zijn sommige massief houten vloeren goedkoper dan sommige luxe vinyltegels.

Onderhoud en duurzaamheid

Een vloer van hout heeft geen sterke chemische middelen nodig om deze te reinigen (in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerbedekking). In vergelijking met andere vloerbedekkingen zijn ze heel eenvoudig te reinigen en te onderhouden. Stofzuigen is voldoende voor een dagelijks reinigingsritueel. In tegenstelling tot tapijten en andere vloeropties kunnen houten vloeren worden gerepareerd in plaats van te worden vervangen. Hoewel de houten vloeren na een tijdje hun glans kunnen verliezen, laat dit kenmerk van hout voor sommige mensen de vloer nog mooier lijken dan voorheen. Het is alom bekend dat hout er met het ouder worden beter uitziet. Houten vloeren zijn echt een goede keuze als u op zoek bent naar een optie die een leven lang meegaat.

Laat u verrassen, neem contact op met Bax Houthandel. Vestiging Barneveld: 0342 – 420 880, Vestiging Utrecht: 030 – 290 15 95. Of vult u het contactformulier op de website in.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten