10 gerechten die u in minuten in een magnetron kunt bereiden

Uw keuken renoveren? Leven zonder een fornuis? Of hou je gewoon van je magnetron? Wat het antwoord ook is, we hebben tal van heerlijke magnetronrecepten die kant-en-klare maaltijden op de stoep zetten.

Blueberry Muffin voor één

Chocolate Covered Katie’s recept is een geweldige manier om te genieten van een muffin vol bosbessen voor het ontbijt zonder veel tijd in de keuken door te brengen. Een paar ingrediënten, een magnetron en een paar minuten is alles wat je nodig hebt om er een smakelijk ontbijtgerecht van te maken.

ingrediënten:

3 eetlepels speltmeel
¼ theelepel bakpoeder
Er komt ⅟₁₆ theelepel zout bij
1 tot 2 eetlepels bosbessen (vers of bevroren)
½ theelepel vanille-extract
1 eetlepel ongeraffineerde kokosolie (kan worden vervangen door een andere olie of appelmoes)
1 soeplepel plus 1 theelepel melk naar keuze
1 eetlepel suiker
Gebruiksaanwijzing: Meng droge ingrediënten en voeg daarna nat toe. Mix tot alles gecombineerd is, zorg ervoor dat je het niet overmixt. Vet een beetje in, spuit het beslag in, giet het beslag erin, verwarm gedurende ongeveer 90 seconden en geniet.

Peanut Butter Banana Chocolate Chip Ontbijt Cookie

Deze heerlijke ontbijtkoek zorgt voor een superzoete start van de dag en kan ook worden doorgegeven als dessert voor jou. Een recept van Foodie Stays Fit roept op tot banaan, eiwitten, vanille-extract, haver, bakpoeder, chocoladeschilfers en pindakaas, waardoor een heerlijke ochtendmaaltijd ontstaat die slechts enkele minuten in beslag neemt.

ingrediënten:

1 banaan
1 eiwit
1 theelepel vanille-extract
⅓ kopje ouderwetse haver
¼ theelepel bakpoeder
1 eetlepel chocoladeschilfers
Dash of Cinnamon
1 eetlepel romige pindakaas
Gebruiksaanwijzing: In een magnetronbestendige kom met granen meng je de banaan met een vork en meng je het ei. Klop het goed. Roer het vanille-extract erdoor. Voeg de haver, bakpoeder en scheutje kaneel toe. Roer tot volledig opgenomen. Roer de chocoladeschilfers erdoor. Magnetron gedurende 1 minuut, 45 seconden. Verdeel de pindakaas erover en geniet terwijl het warm is.

Gehaktbrood in een mokrecept

Er zijn geen restjes diner of bevroren lunch nodig wanneer u gemakkelijk een gastronomisch gehaktbrood kunt bereiden voor uw middagmaal. Het recept van Taste of Home bevat vijf ingrediënten, maakt 1 portie en kan gemakkelijk in een magnetron worden gemaakt. Lunch kan onmogelijk eenvoudiger dan dit worden.

ingrediënten:

2 eetlepels 2 procent melk
1 eetlepel ketchup
2 eetlepels snelkokende haver
1 theelepel uiensoepmengeling
¼ pond gehakt
Extra ketchup, optioneel
Richtingen: combineer in een kleine kom de mix van melk, ketchup, haver en soep. Verkruimel rundvlees over mengsel en meng goed. Pat in een magnetron-veilige mok of custard beker bedekt met kookspray. Bedek en magnetron gedurende 3 minuten op hoog of tot het vlees niet meer roze is en een thermometer 160 graden Fahrenheit aangeeft. Laat het vlees uitlekken en laat het 3 minuten staan. Serveer met extra ketchup indien gewenst.

Microwavable Quinoa en Basmati Pilaf 

Een heerlijke en eenvoudige mix van rijst, quinoa en amandelsaus kan eenvoudig worden bereid met een blender en een magnetron. Het recept van Allyson Kramer bezorgt je een zelfgemaakte, gezonde maaltijd in ongeveer 25 minuten.

ingrediënten:

½ kopje basmatirijst
½ kopje quinoa
2 kopjes water
1 kop amandelen, gedrenkt gedurende ten minste 1 uur
⅓ kopje tahini
1 theelepel maizena, gemengd met 2 eetlepels koud water
1 kopje niet-zuivelmelk
1 theelepel zout
1½ theelepel kerriepoeder
½ tot 1 theelepel kurkuma


Aanwijzingen: De magnetrontijd is afhankelijk van uw wattage, houd hier dus rekening mee tijdens het koken. Plaats rijst, quinoa en water in een grote, magnetronbestendige kom. Roeren. Kook op middelhoog vermogen ongeveer 8 tot 10 minuten. Controleer de rijst om te zien of het klaar is. Als het de textuur van een taaie rots heeft, heeft het meer tijd nodig, en een extra 2 minuten zou de slag moeten slaan. Laat de rijst na het koken 10 minuten in de magnetron staan. Plaats amandelen, Tahin, niet-zuivel melk, bereid maïszetmeel, zout en specerijen in blender of keukenmachine. Pureer tot een gladde massa. Combineer de saus met rijst en quinoa in de magnetronkom en de magnetron nog eens 2 minuten. Pluis met vork en serveer. Bent u opzoek naar onderdelen voor uw magnetron Ga dan naar Fiyo, met onder andere Indesit onderdelen!