VL Wonen
Woningen

Zurenborg: chique wonen in Antwerpen

Antwerpen is van zichzelf al een beeldschone en vooral authentieke, oude stad. Dat is ook niet gek met zo’n eeuwenoude historie, prachtig centrum en een minstens net zo’n mooi centrum. Maar het toch al mooie Antwerpen kan nóg mooier, bijvoorbeeld in de wijk Zurenborg. Samen met Heylen Exclusief duiken we vandaag dieper in deze prachtige, maar nog wat onbekende Antwerpse wijk.

Waarom is Zurenborg zo chique?

Zurenborg is om meerdere redenen een van de mooiste wijken van Antwerpen. Zo vind je er bijvoorbeeld talloze panden die stammen uit de 19e eeuw. Al deze panden stralen pure luxe uit vanwege het adembenemende design en de prachtige architectuur. Dit samen zorgt voor een haast iconisch aanblik, zeker aangezien er veel van deze pareltjes te vinden zijn door heel de wijk heen.

 

Niet alleen de huizen zijn prachtig: ook de rest van de omgeving in de wijk is ontzettend fraai aangekleed. Zo kent Zurenborg hele brede straten en nog grotere pleinen met veel groen. In combinatie met het levendige sportpark zorgt het ervoor dat de wijk altijd op een positieve manier in beweging lijkt te zijn.

 

Zurenborg ligt op de ideale positie binnen Antwerpen. Je zit niet precies in het centrum van de drukke binnenstad, maar ligt daar wel enorm dicht tegenaan. Binnen een kwartier sta je namelijk al middenin het centrum. Zo geniet je van alle voordelen die de binnenstad te bieden heeft, maar woon je wel in een ontzettend ontspannende omgeving.

Dit is de mooiste straat van Zurenborg

De hele wijk Zurenborg is ontzettend mooi, maar wat ons betreft is er één straat die er met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is de Cogels-Osylei, vernoemd naar een echtpaar dat hier vroeger veel grond bezat. Hier staan de écht klassieke 19e-eeuwse huizen, die op stijlvolle wijze bijna allemaal gerestaureerd zijn in de afgelopen jaren. Alle verfraaiingen uit die tijd zijn volledig in ere hersteld, wat zorgt voor een oogverblindend mooi aanbod aan huizen.

 

Overal waar je kijkt, reikt de schoonheid: de straat is namelijk een van de langste straten van Antwerpen. Enkel een rotonde onderbreekt de straat. Verder staat er alleen prachtig vastgoed in de straat. Hoewel er ook inmiddels veel kantoren in de straat zijn gebouwd, zijn er nog meer dan genoeg panden die door trotse eigenaren worden bewoond. Dit maakt de straat, en natuurlijk ook de hele wijk, een uitstekende keuze om te wonen.

 

Gerelateerde artikelen

Een nieuwe tuin, hoe doe je dat?

Kadaster Online

Op deze manier geef je je interieur een unieke uitstraling

JBL bluetooth speakers, welke past bij mij?

Bereken het

Taxi ervaringen!