Wat zijn de voor- en nadelen van hybride werken?

We hebben een periode voor het grootste deel of alleen maar uit huis moeten werken omdat we niet bij elkaar mochten komen, maar sinds dien is er ook wat veranderd in het werkveld. Het is steeds laagdrempeliger geworden om hybride te werken, niet alleen voor je baan maar ook op scholen worden steeds meer dingen online gegeven. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van hybride werken? Hieronder gaan we daar verder op in.

 

Voordelen

Het grootste voordeel van hybride werken is dat je flexibel kan zijn, je kan dus ook vanuit huis werken als je bijvoorbeeld je kind ziek thuis hebt zitten of als je je zelf niet helemaal fit genoeg voelt om naar kantoor te komen. Ook kan je zo meer tijd thuis hebben, direct na je werk ben je namelijk al thuis en kun je eventueel gelijk aan het eten beginnen en hoef je niet meer in de file naar huis te staan. Omdat je dus niet meer heen en terug met de auto moet, help je ook het milieu. Sommige mensen vinden het ook juist fijner om thuis te werken als op kantoor omdat ze op kantoor snel overprikkelt worden, het is dus voor die mensen ook nog eens fijner dat de mogelijkheid er is om thuis te werken.

 

Nadelen

Er zitten ook een paar nadelen aan hybride werken, zo is het soms lastiger om contact te krijgen met andere collega’s als dat je even naar ze toe zou lopen. Ook kan het eenzaam worden als je alleen maar thuis werkt. Het kan ook verwarrend worden over wie nou precies de verantwoordelijkheid heeft over bepaalde dingen. Ook kan het lastig zijn om je te concentreren thuis omdat je thuis misschien sneller afgeleid wordt door dingen zoals je telefoon. Mocht je meer willen weten over hybride werken en hoe je dit het beste kan aanpakken, neem dan eens een kijkje op bemotion.nl.

 

Tegenwoordig is het heel erg normaal om hybride vanuit huis te werken, de grootste voordelen zijn dat je flexibel bent, je bent snel weer thuis en je hoeft niet meer door het verkeer heen. Ook als je snel overprikkelt bent op kantoor is dit ideaal. Maar er zitten ook een paar nadelen aan, zo is het soms lastiger contact krijgen met andere collega’s, je kunt eenzaam worden van het alleen thuis zitten of je weet niet meer precies wie verantwoordelijk is voor wat.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten