Wat kun je schoonmaken met een stoomreiniger?

Steeds meer mensen maken tegenwoordig gebruik van een stoomreiniger om hun huis schoon te maken. Maar wat kun je nu precies allemaal schoonmaken met deze stoomreiniger? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat jij ook jouw huis hygiënisch schoon kunt maken met een stroomreiniger. Naast dat het allemaal goed schoon wordt door de hete stoomreiniging dood het ook allerlei micro organismen zoals bacterieën.

Verschillende stoomreiniger accessoires voor verschillende klusjes

Bij aanschaf van een apparaat koop je vaak een complete stoomreiniger met verschillende opzetstukken en accessoires. Met de verschillende opzetstukken kun je allerlei schoonmaakklusjes doen. Voorbeelden van opzetstukken zijn een ruitensproeier, verschillende borstels, vloermondset, tapijtglijder, vloerborstel of een doekenset.

Wat kan je schoonmaken met de stoomreiniger?

Een stoomreiniger is multifunctioneel en kan je gebruiken bij het reinigen van tegelvloeren, laminaat of parket, tapijt / vloerbedekking, badkamer en toilet tegels en wasbak en het bad, vensters en spiegels, vetvlekken verwijderen, kledingstukken opfrissen.

Kan ik ook een bank reinigen met een stoomreiniger?

Als je veel vlekken in de bank hebt of de bank gewoon eens lekker fris en schoon wilt maken dan kun je dit perfect doen met een stoomreiniger. Doormiddel van heet stoom reinigt het stoom tot in de diepste vezels van de bank waarmee je vlekken en bacterieën kunt verwijderen en het gewoon weer lekker schoon is. Voordat je de bank gaan reinigen is het goed om hem even goed te stofzuigen om alle kruimels en haren op te zuigen. Dit kan bijvoorbeeld met een stofzuiger of een kruimeldief.

Het is wel belangrijk te zorgen dat de bank niet te nat wordt en daarom kun je het beste met de stoomreiniger één kant op vegen en er slechts 1 of 2 keer over heen gaan. Daarna is het natuurlijk van belang om de bank goed te laten drogen.

Welke merken stoomreinigers?

Als je een goede stoomreiniger wilt kopen dan kun je kiezen voor een gerenomeerd merk. Het meest bekende merk is Kärcher. Kärcher is een merk wat al jaren op de markt is en hoog aangeschreven staat als het gaat om stoomreinigers, hogedrukspuiten en ander schoonmaakapparatuur. Andere veel verkochte merken zijn Black en Decker, Vileda, Tristar en Bestron

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten