Waar je op moet letten bij het kopen van een huis

Je bent al een tijdje aan het kijken op Funda Maastricht. Na het zoeken op Funda Maastricht, heb je eindelijk een huis op het oog, dat je wilt gaan bezichtigen.

Bij een huis bezichtigen zijn er veel zaken waar je op moet letten. We zetten hieronder een aantal belangrijke zaken voor je op een rij.

 

Bereid je goed voor op de bezichtiging

Als je dit nog niet hebt gedaan, is het een goed idee om nu een eisen lijst op te stellen. Waar moet je huis allemaal aan voldoen? Op deze manier kan je op de bezichtiging controleren, of je huis wel echt ideaal is. Als je echt geen belangrijke zaken over het hoofd wilt zien kan je een checklist voor het bezichtigen van een huis op internet vinden.

Het is verder ook verstandig om iemand mee te nemen naar de bezichtiging, denk aan je partner, familielid of je aankoopmakelaar.

Zorg ook altijd dat de bezichtiging plaatsvindt als het nog daglicht is buiten. Zo krijg je een goed beeld van de lichtinval en vallen gebreken zoals scheuren en schimmels eerder op.

 

Let op je eigen gevoel

Het is belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij binnenkomst. Zie jij jezelf hier wonen? Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de woning, anders wordt het al niets.

 

Kijk goed rond tijdens de bezichtiging

Kijk op je gemak het hele huis door. Je hebt tenslotte een onderzoekplicht. Stel alle vragen die je wilt vragen. Kijk in de kruipruimtes en op de zolder. Let op de indeling van de woning, past deze indeling bij jou smaak? Of moet er nog het een en ander verbouwd worden?

 

Let goed op de details

Als je de eerste rondleiding hebt gehad, is het een goed idee om nog een rondje door de woning te maken. Dit keer let je extra goed op de details. Let op de afwerking, scheuren of vochtplekken, etc.

https://www.amh-makelaars.nl/funda-maastricht/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten