Waar bezuinig je op en waar juist niet op?

Bezuinigen op vaste lasten. Voor steeds meer mensen wordt dit de gewoonste zaak van de wereld. Helaas uit bittere noodzaak. Het leven wordt alsmaar duurder en duurder en het is nog maar de vraag of in de toekomst het financiële tij gaat keren. Maar op welke lasten ga je bezuinigen en op welke juist niet. In deze blog geven wij jou een tip op welke verzekeringen je beter niet kan bezuinigen en op welke juist wel.

Tegenwoordig kun je je voor de meest gekke en vooral onnodige dingen verzekeren. Zoals de tuinverzekering. Bij schade of diefstal van bijvoorbeeld je tuinslang, wordt deze door de tuinverzekering vergoed. Wat de aanbieder van deze verzekering er dan niet bij vermeldt, is dat dit soort situaties al gedekt zijn door de inboedelverzekering.

Verzekeringen die je beter wel kan hebben

De inboedelverzekering valt onder de categorie verzekeringen waar je beter niet op kan bezuinigen. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste ben je verzekerd voor een ontzettend grote kostenpost in het geval er iets ergs gebeurt zoals een woningbrand. Reken maar eens uit hoeveel het kost om een nieuw huis weer helemaal opnieuw in te richten.

De tweede reden om niet je inboedelverzekering te skippen, is omdat deze verzekering helemaal niet zo duur is. Voor een klein bedrag per maand is jouw inboedel gedekt tegen zaken zoals inbraak en brand. Het zijn situaties die je hopelijk nooit mee zal maken in je leven. Maar gebeurt het dan toch, dan lijdt je er in ieder geval geen financiële schade onder. Als je wil weten of je misschien toch goedkoper uit kan, ga dan eens je inboedelverzekering vergelijken via Poliswijzer.nl.

Kostenposten waar je wel klappers mee kan maken

Evenals de inboedelverzekering is de WA-verzekering ook zo`n dekking die je om dezelfde redenen beter kan aanhouden. Het kost weinig en je bent tegen mogelijke astronomische schadeclaims verzekerd. Waarom zou je bezuinigen op dit soort praktische verzekeringen die je maar enkele euro`s per maand kosten als je tientallen euro`s per maand kan bezuinigen op een andere vaste last.

Je raadt misschien al waar wij op hinten. Inderdaad, jouw energierekening. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende energiemaatschappijen dat de kans groot is dat je bij een andere dan die je nu hebt goedkoper uit bent. De concurrentie tussen de energiebedrijven is erg hoog. En daar hebben wij als consument alleen maar voordeel bij. Je hoeft ook niet urenlang alle websites van al die verschillende nutsbedrijven uit te pluizen om erachter te komen wat voor jou het voordeligste tarief is. Daar zijn gelukkig ook weer handige websites voor. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Gaslicht.com. Zij hebben al het uitzoekwerk al voor jou gedaan. Dan hoef jij alleen nog maar een nieuw contract af te sluiten. Handig toch?

https://www.gaslicht.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten

Dresses

In 2024, women’s dresses are showcasing a variety of trends