Veilig zijn in het verkeer

Een van de belangrijkste dingen in autorijden is veiligheid in het verkeer. Zonder deze veiligheid zullen er vele ongelukken ontstaan. Een gevaar zit in een klein hoekje en een ongeluk kan al snel ontstaan. In dit artikel zullen we de meest voorkomende gevaren bespreken, waarvoor je echt moet uitkijken.

 

Ouderen in het verkeer

 

Een vaak terugkerend fenomeen zijn ouderen in het verkeer. Zij hebben namelijk niet meer het reactie vermogen wat zij vroeger hadden. De snelheid waarmee zij rijden is daarom ook beduidend minder. Bij veel ongelukken die plaatsvinden zijn oudere mensen betrokken. Vaak is dit in combinatie met beginnende bestuurders. Zowel beginnende bestuurders als ouderen hebben allebei de gewoonte om iets minder goed op te letten in het verkeer. Beginnende bestuurders zijn daarom ook een onzekerheid in het verkeer.

 

(Brom)fietsers

 

Een van de grootste gevaren op de weg zijn fietsers en bromfietsers. Zij zijn namelijk de bestuurders die het minste te maken krijgen met verkeersregels en daarom hier ook het minste rekening mee houden. Om auto te kunnen rijden heb je je rijbewijs nodig. Om dit rijbewijs te halen, moet je je theorie-examen halen. Hier leer je om te gaan met verkeersregels. Rijschool Eindhoven bereidt jou hierop voor. Fietsers krijgen deze voorbereiding niet.

 

Makkelijk gemaakte fouten

 

Verder zijn er ook nog fouten die je makkelijk maakt in het verkeer, zoals tegen een paaltje aanstoten, maar dit kan zich ook uiten in een voetganger niet zien oversteken. Makkelijke fouten kunnen fataal aflopen. Het is daarom van groot belang dat je alert blijft achter het stuur. Dit is een oorzaak waarom er niet gedronken mag worden, wanneer je gaat autorijden. Je bent dan minder alert en dan kunnen ongelukken snel plaatsvinden. Wees daarom verantwoordelijk, wanneer jij de bestuurder bent.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten