Varkensvlees bbqVarkensvlees op de barbecue is één van de meest voorkomende soorten. Varkensvlees leent zich voor heel veel diverse bereidingen. Zo heb je spare ribs die lang moeten garen, maar uiteindelijk wordt dat geduld ook beloont als ze na een uur of zeven zo zacht zijn dat je ze van het botje af kan halen. Karbonades mogen bij de traditionele bbq natuurlijk ook niet ontbreken, deze kun je kort op middelhoge temperatuur bereiden met eventueel een blokje rookhout om zo een heerlijk gerecht te maken. Varkensvlees worstjes zijn één van de meest gebruikte producten op de bbq omdat ze zo simpel klaar te maken zijn en bomvol met smaak zitten. Doordat de buitenkant lekker knapperig wordt en de binnenkant nog zacht blijft, maakt dit zich een ideale kandidaat voor op de bbq. Varkensvlees BBQ met rookhoutOok procureur is een veelgebruikte soort varkensvlees voor op de barbecue. Hiervan kun je pulled pork maken, alleen neemt dit wel wat tijd in beslag. Doordat procureur lang de tijd nodig heeft om te garen ben je zo een uur of negen verder. Het resultaat mag er altijd wel zijn, want als je een procureur hebt van 2,5 kilo dan haal je er een flinke hoeveelheid eindproduct uit. Dit kun je nog garen in combinatie met wat rookhout en vervolgens op smaak maken met bbq saus. Dan hebben we ook nog de ribroast ofwel tomapork, dit zijn de koteletten. Om ze lekker mals te houden kun je ze eerst in een pekel leggen waardoor ze na het bereiden niet te droog worden. Ook krijg je door de pekel meer smaak in het product. Heerlijk om op middelhoge temperatuur flink krokant te bakken. Speklappen zijn misschien wel het meest populair als het gaat om barbecueën met varkensvlees. Deze zijn naturel te bereiden maar ook gemarineerd, waardoor ze nog een stevige boost in smaak krijgen. Let wel op dat de temperatuur van de bbq niet te hoog staat want ze verbranden vrij snel. |
https://goedkoop-rookhout.nl/ |
Paasontbijt ideeën grote groepen
Het is weer bijna tijd voor Pasen. Een tijd waarin