Pergola’s met schaduwdoek

Door de pandemie zijn veel vakanties naar het buitenland niet doorgegaan. Grote kans dat je afgelopen jaar een ‘staycation’ hebt gehouden dichtbij huis of thuis. Wat is het dan fijn dat je een eigen tuin hebt om van de zon en het buitenleven te genieten. Je tuin heeft namelijk zoveel te bieden. Een pergola kan ervoor zorgen dat je niet alleen in de zomer, maar het hele jaar buiten kunt zijn. Met deze terrasoverkapping breng je het comfort en de luxe vanuit je woning naar buiten toe. Door de pergola te combineren met een schaduwdoek krijg je flexibiliteit en oneindig veel mogelijkheden. Benieuwd of een pergola met schaduwdoek wat voor jou is? In dit artikel lees je er meer over.

 

Wat is een pergola?

Kortgezegd is een pergola een constructie van latten op palen. Een pergola kan een vrijstaande constructie zijn, of een aanbouwframe. In het laatste geval kun je de pergola aan huis bouwen of aan een muur. De losstaande constructie kan op iedere gewenste plek in de tuin gezet worden. De pergola’s van ZONZ Sunsails zijn gemaakt van aluminium, waardoor je tuin een robuuste en moderne uitstraling krijgt. Vaak worden pergola’s gebruikt om klimplanten tegenaan te laten groeien, zoals de Clematis of de druif. Hiermee voeg je op een natuurlijke manier sfeer toe aan je tuin én creëer je extra schaduw tijdens de zonnige dagen.

 

Hoe combineer ik een pergola met schaduwdoek?

Het zomerseizoen in Nederland is grillig. Waar je op het ene moment geniet van de zon, kan het zomaar ineens bewolkt worden. Een oplossing om flexibel om te kunnen gaan met veranderingen in het weer is het gebruik van een schaduwdoek, ook wel harmonicadoek genoemd. Dit systeem bevestig je aan een pergola. Wanneer je in de schaduw wilt zitten schuif je het harmonicadoek over de pergola heen. Wil je toch wat meer zon op je terras? Dan is het doek zo weer gesloten. Een harmonicadoek verschilt van een standaard schaduwdoek, omdat je deze niet hoeft op te bergen als het doek niet gebruikt.  

 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Wanneer je hebt gekozen voor een pergola met doek, dan krijg je de optie voor verschillende kleuren en lengtes. Het kan natuurlijk voorkomen dat de juiste maat harmonicadoek er niet tussen zit. In dat geval biedt ZONZ de optie om het harmonicadoek op maat te laten maken. Een voordeel daarvan is dat je kunt kiezen uit vier verschillende doeksoorten en meer dan tien verschillende kleuren. Deze ruime keuze zorgt ervoor dat je het harmonicadoek kunt laten aansluiten bij de uitstraling van je tuin en woning.

De laatste stap is daarna het bevestigen van het schaduwdoek aan de pergola. Dankzij de meegeleverde bevestigingsmaterialen kan iedereen die een beetje handig is dit zelf doen. In de meeste gevallen schuift het harmonicadoek over drie staaldraden over de pergola. Hiermee kun je het doek gemakkelijk zelf openen en sluiten. Kom je er niet uit? Onze specialisten staan je graag bij als het gaat om het uitzoeken of het bevestigen van het doek.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten