Woningen

Online een echte kerstboom kopen

Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze en dat maakt het leven ook aangenamer. Zo kun je tegenwoordig ook online een echte kerstboom kopen.

Online kopen

Het voordeel van echte kerstboom kopen is natuurlijk dat het je zoveel tijd bespaart. Je kunt bij een bepaald bedrag ook de boom laten bezorgen. Dat is superfijn. Je hebt vast nog wel onthouden hoe dat vorig jaar ging toch? Sleurde je toen ook de boom en alle naalden met veel moeite jouw huis in? En dan ook altijd op het moment dat je eigenlijk al knetterdruk bent, want tja: het is binnenkort kerst…Als je online en echte kerstboom kopen gaat, ligt die tijd achter jou.

Waar let je op bij online kopen van een kerstboom?

Ten eerste moet je weten welk type boom jou aanspreekt. Wil je bijvoorbeeld een Nordmann, een fijnspar of een mini Fraseri? Vroeger was de kerstboom een fijnspar. Tegenwoordig zie je dat de Nordmann steeds meer aan populariteit wint. Een fijnspar heeft groene scherpe naalden en een Nordmann heeft dikke stompe naalden. De kleur is ook anders, de Nordmann heeft blauwgrijze naalden.

Daarnaast heb je nog de mini Fraseri, deze spar is minder breed dan de Nordman en verliest ook nog eens weinig naalden. Houd je van de geur van een kerstboom? Dan heeft de Fraseri een voorsprong, deze reuk je namelijk beter dan de Nordmann.

Let ook op de grootte. Heb je niet veel ruimte? Dan is een mini Fraseri fijn, aangezien die niet zo breed is. Verder moet je natuurlijk nagaan hoeveel ruimte je de kerstboom kunt geven in huis. Heb je een relatief kleine kerstboom? Zet hem dan op een bijzettafeltje. Dan valt het beter op.

Goede standaard

Als je online een kerstboom gaat kopen, heb je ook een goede standaard nodig om de boom in kwijt te kunnen. Heb je een boom met kluit, dan heb je een goede emmer nodig die goed gevuld moet worden. Anders valt de kerstboom al snel om. Vaak kun je een goede standaard kopen tegelijk met de kerstboom. Ook als je de kerstboom online koopt.