Nieuwe houten vloer

Houten vloeren zijn een klassieke keuze, en zelfs met de instroom van houtlook vloer opties, zal er altijd een markt zijn voor massief hardhout en samengestelde houten vloeren.

Naarmate de technologie verbetert, verbeteren hout concurrenten zoals laminaat vloeren, vinyl vloeren en tegels hun spel.

In het verleden heeft hout de trend gezet en andere vloer fabrikanten volgden. Deze andere vloeren verleggen echter de grenzen en als reactie daarop ook houten vloeren. Gelukkig zijn er dit jaar een paar mooie trends voor je nieuwe houten vloer en kunnen bepaalde materialen toch samengevoegd worden, zodat je de beste van beiden hebt. 

 

Hout look maar geen hout

Hoeveel we ook van hout houden, het is niet de meest ideale ondergrond om te hebben in huis. De stijl daarentegen is juist wel super populair. Het maakt namelijk niet uit of je een boerderij hebt, een moderne woning of een appartement, een houten vloer staat altijd mooi. Gelukkig kan je tegenwoordig keramische tegels met houtlook kiezen. Op deze manier heb je het gemak van keramisch maar de uitstraling van hout. Voornamelijk de visgraat keramisch pakket is op dit moment helemaal in. 

Het is in verschillende soorten kleuren hout te vinden en makkelijk te plaatsen en te onderhouden.

 

Waarom voor keramisch gaan?

Keramiek, gemaakt van klei, zand en glas, is zeer milieuvriendelijk. Veel keramische tegels zijn gemaakt van gerecyclede en/of recyclebare inhoud. Keramisch hout tegels kunnen ook helpen om je energieverbruik en rekeningen te verminderen door je huis in de zomer koeler te houden en juist warmer te blijven in de winter maanden.

 

Keramische tegels helpen de waarde van je huis te verhogen. Huizen met tegelvloeren hebben over het algemeen een hoge inruilwaarde, evenals een hogere algemene waarde van het huis wanneer ze worden getaxeerd.

 

In tegenstelling tot hout trekken keramische tegels geen stof en huisstofmijt aan. Keramische tegelvloeren resulteren in minder omgevings stof, waardoor de lucht in je huis veel gezonder wordt door de hoeveelheid huishoudelijke allergenen te verminderen. Dit is een fantastisch voordeel voor mensen die last hebben van stof gerelateerde allergieën.

 

Een waterproof houten vloer

Waarschijnlijk weet je dat houdt niet waterproof is. Zodra je een glas water laat vallen, zal het water direct in het hout trekken. Voor water is dit niet eens heel erg maar wanneer het een suikerrijk drankje is, zal je al snel ongedierte gaan zien die je liever niet in huis wilt. Daarbij is het poetsen ervan ook nog eens heel lastig waardoor je altijd op je hoede bent. Gelukkig heb je dit probleem niet als je voor een keramisch houten vloer kiest. Keramisch aardewerk heeft een waterabsorptie niveau van bijna nul. Dit betekent dat keramisch hout overal kan worden gebruikt in direct en constant contact met water: keukens, badkamers, als bekleding voor doucheruimtes, zelfs in wellnesscentra en zwembaden.

 

Makkelijk schoon te houden

Keramische houten vloeren hebben een lage porositeit, daarom is het bestand tegen aantasting door bijna alle chemicaliën. Ongeacht het type keramiek met hout effect, als je een vlek hebt blijft die alleen op het oppervlak van de tegels en kunnen ze gemakkelijk worden verwijderd, zelfs als ze volledig zijn opgedroogd. Je kan dit makkelijk verwijderen met een dweil of een nat doekje.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten