Geen waterkoker meer nodig!

Er zijn genoeg redenen op een dag om kokend water te gebruiken. Dit kan zijn voor een kopje thee, voor het poetsen of om in te koken. Jarenlang doen we dit al met een waterkoker. Hoe deze voorheen op het fornuis stonden, hebben we tegenwoordig elektrische waterkokers die binnen enkele minuten koken. Maar net zoals met de koffiezetapparaten, worden ook de waterkokers gemoderniseerd. Een van de meest nieuwste technieken voor de waterkokers is de quooker kraan. Ook wel een gewone keukenkraan die kokend water gelijk aan je kan geven. 

Natuurlijk heeft dit veel voordelen, nu maar eens kijken of dit ook wat voor jou is!

 

Wat is het?

Kokendwaterkranen zijn net als gewone kranen, maar kunnen ook direct kokend water tappen. Met een draai aan een hendel kun je kokend heet water krijgen zonder dat je hoeft te wachten tot een waterkoker kookt of een pan is opgewarmd.

Een kokend waterkraan gebruikt een tank onder je gootsteen. Deze tank is aangesloten op het lichtnet en je watertoevoer. Het verwarmt het water en slaat het op de juiste temperatuur op, wat betekent dat elke keer dat je de kraan opendraait, het warme water onmiddellijk beschikbaar is. Water kookt bij 100 graden, een kokendwaterkraan zit hier vaak net iets onder, namelijk rond de 98 graden. 

 

Soorten kokendwaterkranen

Er zijn 3 verschillende kokendwaterkranen. De standaard kokend water kraan, 3 in 1 kranen en 4 in 1 kranen.

 

De standaard kokendwaterkraan geeft alleen kokend water af en zijn ideaal als secundaire kraan. Deze wordt vaak geplaatst op een kookeiland in de buurt van waar je een kopje koffie of een maaltijd kunt bereiden. Daarbij is dit de eerst model die uitgebracht werd voor de kokendwaterkraan.

 

De 3 in 1 kranen schenken kokend water naast je normale warm- en koudwatervoorziening. Voor veel mensen is dit een handige oplossing, aangezien de kokendwaterkraan eenvoudig je standaard kraan kan vervangen.

 

De 4 in 1 kranen kunnen standaard warm & koud water, kokend water en gefilterd water afgeven. Deze waterfilters helpen om eventuele onzuiverheden te verminderen, zodat je met een simpele draai aan het handvat heerlijk smakend water krijgt.

 

Is het veilig?

We weten allemaal het gevaar van kokend water en kleine kinderen. Je zou misschien denken dat de kans dat je je verbrand met een kokendwaterkraan groter is. Misschien wil je jouw handen wassen maar heb je de kokend water stand nog aan staan.

Gelukkig passen kokendwaterkranen verschillende veiligheidsmaatregelen toe om ervoor te zorgen dat ze niet per ongeluk kunnen worden bediend, zowel handig voor je eigen veiligheid als die voor je partner en kinderen.

 

Een van de meest voorkomende systemen is de veiligheid geveerde handgreep. Om het kokende water te activeren, moet je de veiligheidsknop naar beneden duwen en vervolgens draaien. Je moet dan de knop in deze positie vasthouden totdat je klaar bent. Met zo’n systeem kun je het dampende water niet zomaar laten lopen, dat voorkomt dat kinderen zichzelf pijn doen.

 

Het water uit deze kranen wordt ook met een iets lagere druk geleverd dan een gewone kraan. Dit is om te voorkomen dat het water opspat en je raakt terwijl je het gebruikt. Hierdoor wordt de kraan dus ook gebruikt in huishoudens met kinderen. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten