Is het moeilijk om een vliegengordijn in elkaar te zetten?

Een vliegengordijn kopen is makkelijk. Maar sommige exemplaren moet je eerst nog in elkaar zetten. In dit blog gaan we nader in op welke vliegengordijnen nou kant en klaar zijn en welke modellen je eerst nog in elkaar moet zetten.

Welke vliegengordijnen zijn kant en klaar?

Meestal kun je dat wel zien. Dat zijn vliegengordijnen die aan de bovenzijde al voorzien zijn van een roede. Het enige wat je met deze gordijnen hoeft te doen is twee schroefjes in je kozijn boren en je vliegengordijn daar op monteren. De afmetingen staan er als het goed is bij en deze is meestal 90 of 100 centimeter breed. Dat zijn ook de meest gangbare maten die wij in Nederland hebben. Soms kan een vliegengordijn nog wel eens te lang zijn. Lees dan eerst of je deze makkelijk kunt inkorten of dat dat een heel karwei is. Het makkelijkste is het als het draden, koordjes of sliertjes betreft. Die kun je namelijk met een schaar zo inkorten. Is je deur opening smaller? Dan kun je soms een stukje van de roede afzagen en heb je je vliegengordijn ook op maat.

Welke vliegengordijnen zijn niet kant en klaar?

Een hordeur is vrijwel nooit kant en klaar. Deze worden vaak in een bouwpakket geleverd. Je kunt dan zelf je hordeur helemaal op maat maken, maar daar ben je natuurlijk dan wel eventjes mee bezig. Gelukkig worden er bij alle hordeuren wel een stappenplan meegeleverd over je je te werk moet gaan. Als je deze stappen zo volgt, is het vrij eenvoudig om zo’n deurhor in elkaar te zetten. Maar zie je dat niet zitten? Dan kun je beter kiezen voor een kant en klaar gordijn met sliertjes. Een draadjesgordijn bijvoorbeeld of een kattenstaart. Ook voor de caravan zijn er kant en klare gordijnen verkrijgbaar.

Vliegengordijn op maat biedt uitkomst

Tot slot kun je kiezen voor een vliegengordijn op maat. Hierbij zorgt de fabrikant al dat je vliegengordijn geheel op maat wordt gemaakt. Dat kan niet met elk gordijn maar bijvoorbeeld wel met het hulzengordijn, het kralengordijn, en de deurgordijnen met plastic stroken. Als je er helemaal geen omkijken naar wilt hebben biedt dit dus uitkomst, ook al zal je nog wel even zelf het gordijn boven je deur moeten hangen.

https://www.vliegengordijnkopen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten